Batavieren alpenweek 2005

Zaterdag: Prelude op de Lieser in Oostenrijk

Op zaterdag 30/4 waren een paar bata's reeds verzameld om, als opmaat voor de Alpenweek 2005, de Oostenrijkse Lieser te varen.

Instappunt vlak onder Gmünd, Uitstappunt net onder het slalomparcours in Seeboden. Traject ca. 12 km, Waterstand 155 cm, iets boven de laagste waterstand.

Vaarders, Coen, Mayke, Arne, Joost, Hans, Cees. Mijn materiaalkeuze: Drakkar Wheelboy.

Volgens de beschrijving was de Oostenrijkse Lieser een paar maten groter dan de Duitse Lieser (in de Eifel). Het beloofde een leuke rivier te worden dus, met een verval van ongeveer 16 promille. Geclassificeerd ergens rond WW 2-3 met een enkele passage 4 bij hoogwater allemaal wat zwaarder.

Er zaten inderdaad mooie verblokkingen in. Ook waren er een paar fraaie schuine richels die mooie golventreinen veroorzaakte. Deze groep kon dit riviertje goed aan. Het was weer de moeite om eens een keerwater te nemen en hier en daar kon in kleine of grotere gaatjes of op grote golven treinen wat worden gespeeld. Bij mij resulteerde dit in een (korte) spectaculaire surf, afgerond met een vette onvrijwillige loop. Toen we instapte regende het nog, maar alras knapte het weer op en voeren we in een lekker zonnetje.

Alles bij elkaar kunnen we bevestigen dat er een aantal 3+ passages in zaten. Eentje was voor ondergetekende te veel; op een ondiep stuk bracht een steen me uit evenwicht en pinde me een kort moment (ondersteboven) vast; schouder klem op de bodem. Om me los te duwen moest ik mijn peddel loslaten...... Nooit meer teruggezien.

Mijn reserve, nooit gebruikte en net in elkaargeflanste, deelbare C-peddel kreeg dus op de nulde dag reeds zijn vuurdoop. Niet echt fijn, maar als thuiskomertje bewees hij goede dienst.

Op het uitstappunt kwamen Menno, Sas en Paul nog even buurten, die pas vanmorgen uit NL waren afgereisd. Wij hadden de eerste alpenkilometers er echter al met veel genoegen op zitten %-)

Laat de alpenweek nu maar beginnen!

Cees C-Mental Verhoef

Hoofdpagina | zaterdag | zondag | maandag | dinsdag | woensdag |donderdag | vrijdag