Batavieren alpenweek 2005

Vrijdag: Soca vanaf Slap Boka waterval tot (en met) slalomparcours in Trnovo

Ingestapt op een prachtig mooi zon overgoten strandje, nadat we een half uur in de file hadden gestaan op het weggetje er naar toe, want er waren meer mensen die het lumineuze idee gekregen hadden om dit stuk te varen. De Europagaai was er (zoals de hele week overigens) en ook het Euros team van de UT, en daarmee was de hele camping vertegenwoordigd op dit kleine weggetje.

Hans was een essentieel onderdeel vergeten, en toen Lotte ook haar zwemvest niet bij zich bleek te hebben was hij blij dat hij z’n eigen spul toch nog kon ophalen, die ging dus terug om zich later weer bij de groep te voegen.

Knallend groen en azuurblauw

Ik werd met Stefan ingedeeld bij de ‘gevorderden’, jieha, promotie gemaakt! lekker snel doorvaren naar het grote keermeer, met een klein schoonheidsfoutje bij het Kussen, ik wilde er namelijk ook bovenop, zoals mijn voorgangers, alleen op het laatste moment vond ik het verstandiger om dat toch maar niet te doen, hoe stom, op de kop!

Ron's heupen in actie bij de hangkei

Dennis op het kussen van de hangkei

Toen een hele lange pauze gehouden, we moesten wachten op de rest, die langzaamaan binnen kwamen druppelen. De grote vraag natuurlijk was of Lotte, Volkert, Ron en Etienne het Kerhof zouden gaan varen, maar tot grote spijt van sommigen van deze deed niemand dat. Teun voelde zich ziek, zwak en misselijk en hield het ook voor gezien. Ik had me de hele week al voorbereid op het grote werk, ik ging dus!

Alleen duurde die pauze zo lang, en de Indianen verhalen werden steeds enger, de stroom werd steeds wilder, de golven hoger, de rotsen harder, de walsen plakkeriger, de lijntjes strakker en het weer werd kouder… en Gezien kreeg de kriebels!

Maar eindelijk, na wat beraad werd besloten dat ik achter Coen en Mayke het Kerkhof zou worden doorgeloodst, en de rest ging op eigen houtje en goed geluk hun heil tegemoet… hoe zou dit aflopen, Dikkie Dik? Snel de bladzijde omslaan!

Daan op het kerkhof

Batavieren vertragen een Europapagaai oefening

Het was in een woord Fantastisch! Super gaaf! Golven, stenen, keerwaters, zat van alles, voor iedereen wat wils. Iedereen zat met een grote smile in de boot, heb zelfs redelijk vaak het thema liedje horen fluiten en neuriën. Iedereen happy! In het begin zat iedereen nog bovenop elkaar, maar gaandeweg werden de boten meer verdeeld over de keerwaters. Dat vaart een stuk relaxer! Voor ik het wist waren we er al weer uit, het was voor mij net een ritje in de achtbaan waar te snel een eind aan komt, dit moet echt vaker gebeuren. Heb ook niet echt gelet de rest van de groep, daar heb ik dus geen mooie verhalen over. Alleen Menno kwam steeds voorbij met zijn beroemde grijns, en ook een paar kreten van Coen, Roel en Stefan over hoe geweldig dit allemaal was, kan ik echt niet ontkennen! Dit was super.

Gezien trekt vol door!

De laatste bocht voor het slalomparcours

Voor het slalom parcours stapte de helft uit en de echte die-hards hebben we onthaald aan het eind. Geweldig om ze een voor een te zien aankomen, Arne voorop, als een gek vijf keer proberend een lastig keerwater te halen, maar het is hem gelukt.

Roel duikt onder

Toen werd het voor Maud nog even heel spannend, ze ging om vlak voor een vette rots, probeerde een keer te eskimoteren, lukte niet, de tweede keer wel, en voer weer rustig verder. Dit alles binnen twee seconden ofzo. Mooi man (Maud)!

Arne

Einde van de week!

En dat was het dan, de laatste dag varen zat erop. Diep tragisch allemaal. s’Avonds gegeten in het camping restaurant, soep, vlees of vis, en een lekker toetje. Voor de liefhebbers was er daarna nog de sauna opgestookt, diep in de nacht hoorde ik er nog wat terug komen…

De volgende ochtend alles ingepakt en na een soort afscheid van diegenen die nog niet weg waren (of die zich hadden verslapen en wakker schrokken van een brullende kettingzaag, haha) reden we weer. Onderweg nog een klein meningsverschil met een ontzettende Oostenrijker vlak voor een tunnel, en ook met een mislukte (maar later gerepareerde) radio en een file maar de rest liep flex. Tegen een uur 21 zaten we aan de pizza bij Teun en weer een uur of 2 later draaide de was, en zat iedereen waarschijnlijk genoeglijk met foto’s en camera’ na te genieten.

Voor herhaling vatbaar!

Gezien

Hoofdpagina | zaterdag | zondag | maandag | dinsdag | woensdag |donderdag | vrijdag