Zondag 28-4

Traject: Salza vanaf camping t/m Fachwerk (ca 7km)

Eerste dag varen van de Alpenweek. In de nacht konden we nog meegenieten met de Afterparty van de Raftwedstrijd. En hadden verschillenden de switch van band naar DJ (om 2u) nog meegemaakt. We hadden 's ochtends een koude start, verschillende lagen thermo en dekens waren toch niet altijd genoeg om de hele nacht wakker te blijven. Maar klokslag 9u komt hier het zonnetje over de berg, en begint de chocopasta te smelten ;)

We moesten nog even wachten tot de raftwedstrijd deze ochtend klaar was voor we zelf in de boot konden stappen, dus was relaxed opstaan.
Die tijd hebben we gebruikt om vakkundig en me een ge-olied team de groepstent op te zetten.

Voor velen was het goed om een chill invaartraject te doen, met alle herintreders, nieuwe boten die ingevaren moesten worden, en weer even gewend moes worden aan de waterdruk in de Alpen. (Hoewel die vandaag nog niet extreem hoog was, maar prima dus).

ww salza 202404 dag1 1

In drie groepjes kanovaarders die net uit hun winterslaap waren gekomen stuiterden we blij de Salza af, en moest elk golfje, walsje of steen eraan geloven, want de Batavieren kwamen eraan.

Het traject is een prima WW2, met genoeg leuke speelplekjes, of plekken waar je je waterlees-skills weer even kunt bijslijpen. Met de lunch nog een leuk strandje gevonden waar de zon 23 graden aantikte, en we als een stel reptielen heerlijk lagen op te warmen in de zon, om weer energie op te doen voor het 2e deel.

ww salza 202404 dag1 3

Sommige groepjes hadden wat eerder warm bloed, dus de groepsvolgorde moest nog even omgegooid worden, om vervolgens met zijn allen weer in de eerstvolgende speelgolf te gaan liggen ;)

ww salza 202404 dag1 2

Ik had zelf een nieuw bootje (Karma), en die had nog geen Alpenwater gezien. Maar na de eerste km's had die de smaak goed te pakken. Zo moest ik ook nog het drijfvermogen van mijn nieuwe zwemvest uitproberen (uiteraard tegeljik met het extreme kantelpunt van de Jackson), dus zodoende hier een mooi attest dat de 90N toch ech wel genoeg was om mijn baard semi-droog te houden.

ww salza 202404 dag1 4

Dat was natuurlijk vlak voor het eindpunt, dus nog net op de valreep gelukt (en geslaagd).

Bij het uitstappunt werd er nog besloten dat een groep door ging op de volgende paar km, om nog even echt los te gaan op het WWIII stukje dat daarna kwam. Na de nodig discussie over hoe/wie/wat/waar/wanneer, ging een deel terug naar de camping, om o.a. ijsjes te eten.

ww salza 202404 dag1 6

En voordat we die ophadden, werden we alweer gebeld door de groep gevorderden, die alweer klaarwaren met hun wildwaterstukje. Genoeg voor vandaag, dus of we even wilde komen shuttlen.

ww salza 202404 dag1 5

Hun uitstap was bij Petrus 1 (vraag me niet waarom, het lijkt alsof er een soort Petrus op berg staat).
Over dat trajectje mag Dènis nog een leuk stukje schrijven, want die vond ook dat het eindpunt net iets te laat kwam ;)

Vervolgtraject : Fachwerk naar Uitstap Petrus +/- 3km

Het is alweer laat dus de inspiratie laat ondertussen te wensen over.

Op het "gevorderden traject" ;-) stond duidelijk meer druk dan wat we als eerste gevaren hebben. Helaas mocht ik dat in een stromend keerwater op circa halverwege ondervinden, een niet geziene grote steen onder het wateropvlak doet mij omslaan. Ojee, kon me niet herstellen, lig ondersteboven, TIK, POK, KNAL, drie stevige tikken van Salza stenen doen me besluiten maar snel m'n lusje te trekken. Zwemmen! bahhh! dat had ik eigenlijk niet bedacht, dan maar direct laten zien dat ik mezelf samen met boot en pedel nog steeds kan redden. Na het legen nog een klein stukje gevaren tot de uitstap.

Dènis

ww salza 202404 dag1 7

 

ww salza 202404 dag1 8