Volledig onverwacht is afgelopen maandag (Tattoo) Harry Kruijver overleden.

in memoriam harry speedboot

Harry kwam 18 jaar geleden op een woensdagavond zomaar even uit Amsterdam "aanwaaien". Hij had vroeger met zijn ouders wel wat gekanood en wildwatervaren en trucjes doen in een klein bootje, dat leek hem wel wat. De website van de club kende hij al uit zijn hoofd en kwam nu maar eens even kijken in Nijmegen.

Na een avondje kletsen aan de bar weer terug naar Amsterdam. "Die zien we nooit meer terug", dachten we nog :-)

De volgende woensdag was hij er weer. Een week later had hij een wildwaterboot gekocht en was thuis op een plas al aan het oefenen met eskimoteren. Niet veel later zijn eerste tocht op wildwater en niet snel daarna een extra speelbootje erbij.

Met een maat ging hij al snel naar de Oker in de Harz en de Kleine Kyll in de Eifel, wildwater rivieren waar hij van gehoord en over gelezen had en die hij wilde proberen. Binnen no time was hij een topper binnen onze club. Fanatiek, rauw, puur Harry. Zo begon een intensieve wildwater carriere met heel veel tochten in de Eifel, Ardennen, Alpen, Schotland, Chili en Afrika.

Niet alleen op het water was harry een toffe gozer om mee te hebben, buiten de boot was Harry ook een echte Batavier. Easy going, direct, behulpzaam en altijd een goed oog voor andere vaarders. Voor de kids en mindere vaarders was hij een echte "moeder".

Helaas werkte zijn rug niet mee en de laatste paar jaar kon Harry alleen nog via onze app groep en website genieten van de wildwateravonturen.

Har, we missen je!
 
IM Harry Kruijver
 
IM Harry Kruijver 2
 
IM Harry Kruijver 3