Kanoën, een sport voor iedereen!

De Batavier is een echte familievereniging, waarbij kinderen en jeugd net zo goed kunnen meedoen als iedereen. Er is (nog) geen aparte vaste jeugdstructuur, maar er is wel een jeugdbasiscursus en er zijn wekelijkse trainingen, tochten en toernooien waar jeugd prima aan kan mee doen. Daarnaast proberen we regelmatig activiteiten te organiseren speciaal voor de jeugd.

kindertocht

Jeugdbasiscursus

De leukste manier van kennismaken met de kanosport is via de jeugdbasiscursus. Dit is een introductie van 4 avonden, waarbij kinderen de basistechnieken en de verschillende disciplines leren kennen. Iedere bijeenkomst is er aandacht voor sport en spel, waarbij kinderen kennis kunnen maken met vlakwatervaren, kanopolo en kanoslalom. Na deze cursus kunnen kinderen mee doen met de reguliere beginnerstrainingen op de vijver of in het zwembad.

Polo spelen

Meer informatie over de jeugdbasiscursus.

 

Trainingen, wat doen we allemaal?

Bij NKSV de Batavier zijn er veel verschillende disciplines. Er zijn vlakwatervaarders, kanopoloërs, kanoslalommers en wildwatervaarders. Iedere groep heeft zijn eigen trainingen en weekendactiviteiten, waaraan ook de jeugd kan meedoen.

Wil je ballen en ravotten? Kanopolo is een balspel op het water! Het doel van het spel is om met je team, zoveel mogelijk doelpunten te maken. Kanopolo heeft wekelijks één of twee trainingen op de vijver, waarbij er speciaal trainingen zijn voor jeugd en beginners. Daarnaast is er regelmatig een toernooi in het weekend. 

polo jeugd

Wil je techniek en snelheid? Dan is slalommen misschien iets voor jou. Bij de slalomtraining leg je een parcours af om en door slalompoortjes. Het doel is om zo snel mogelijk het parcours af te leggen, zonder de paaltjes te raken. Best pittig, maar een goede manier om techniek en conditie te trainen. Het varen van slalomwedstrijden is ook mogelijk en met een beetje ambitie en trainen, kun je ver komen.

Wil je avontuur en spanning? Dan zoek je het wild stromende water op in het buitenland. Voor wildwater kan er ook op de vijver worden getraind. Dit kan onder andere tijdens de slalomtraining, waarbij je met behulp van slalompoortjes je techniek en conditie traint. Die techniek en conditie zijn noodzakelijk als je mee wilt gaan naar de Ardennen, de Eifel, BASF of tijdens de Alpenweek.

Jeugd wildwater

Interesse in een basiscursus kanovaren of om eens bij een training op maandag- of woensdagavond te komen kijken? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tot ziens bij de kanoclub,

Elke en Lieke