Kanovaren en teamsport combineren? Dan is kanopolo de combinatie die je zoekt! Deze spectaculaire en dynamische teamsport/balsport wordt veelal op buitenwater beoefend in teams van 5 spelers. In twee maal 10 minuten is het de bedoeling zo veel mogelijk te scoren in het goal dat zich 2 meter boven het water oppervlak begeeft en 1,5m bij 1m groot is.

NKSV de Batavier heeft op dit moment ongeveer 25 actieve spelers, waaronder een aantal jeugdleden. We zijn regelmatig met één of twee of zelfs 3 teams te vinden op toernooien, in de tweede en derde klasse. De combinatie van het kanovaren met een teamspel waarbij het de bedoeling is in twee keer 10 minuten de tegenstander de baas te zijn vormen een fantastische uitdaging. Wie interesse heeft kan op maandag of woensdag avond om 19.30 uur een kijkje komen nemen of mee komen doen.

NKSV de Batavier traint elke maandag en woensdag op onze nieuwe locatie op de Spiegelwaal (zie de trainingsinformatie voor de exacte tijden).  

Lees meer over onze training

polo 2012_1 

Team NKSV de Batavier NK 2012

Zondag complete teamfoto

Dames-team NKSV de Batavier NK 2019

Het spel

Kanopolo is een dynamische balsport waarin twee teams van elk 5 spelers in twee keer 10 minuten strijden om de winst. De spelers varen in korte, wendbare kajaks op een speelveld van 23 bij 35 meter. De doelen (1 x 1.5m) hangen op 2 meter boven de waterlijn en worden door de keeper verdedigd met het blad van de peddel. De sport combineert facetten van diverse sporten met elkaar en omvat snelheid, technische beheersing van de boot, kracht, tactisch inzicht, en teambuilding.

Tijdens het spel verplaatst de actie zich razendsnel van de ene helft van het veld naar de andere en bewegen boten en peddels zich kriskras door elkaar. Toch is de sport relatief blessurevrij. Dit komt vooral door de goede uitrusting (een helm met gezichtsbescherming en een zwemvest met padding) en aanwezige fairplay.

De tactiek van kanopolo lijkt enigszins op die van basketbal of waterpolo. Kanopolo wordt indoor (in zwembaden) maar vooral buiten gespeeld. Internationaal wordt om de 2 jaar een WK georganiseerd (waarbij Nederland geregeld de titel haalt!).

Meer informatie over kanopolo:

De (op moment van schrijven) huidige spelregels:

Filmpjes/links:

Trainingen

Voor trainingsinformatie, zie trainingsinformatie. Wie aan wil sluiten of kennis wil maken met deze vorm van kanosport, kan gewoon langslopen of contact opnemen met Terence Baf (06-10 49 99 00).