Al bij het inwinnen van gebiedsinfo bij mensen die eerder naar de Salza waren geweest stuurde Marcel me een gaaf filmpje door van een beekje met het ene dropje na het andere. Dit bleek de Hinterwildalpenbach te zijn. Toen aan het einde van dag 2 werd geopperd om na het dagtraject met de hele groep met een klein groepje de dit stukje nog te varen hoefde ik dan ook niet lang na te denken.

ww salza 20240429 dag2 1

De waterstand was mooi, over de hele breedte van de stuwen was voldoende water om niet perse het gootje in het midden te hoeven pakken. Vrij aan het begin lag nog een boom over het water, maar bij deze waterstand kon je daar zonder problemen onderdoor.

ww salza 20240429 dag2 2

Bij de instap ter hoogte van de bossauna wordt door sommige nog een keertje diep ademgehaald om moed te verzamelen. Eenmaal op het water is het gaan, gaan, gaan! De dropjes volgen elkaar zo snel op dat je na de landing van de vorige vaak maar 2 slagen kon zetten voordat je al bij de volgende drop was. Volgens de beschrijving zaten er op dit stukje 40 drops variërend van drempeltje van 10-20cm tot max 3m hoog. Gelukkig zaten er onderweg enkele (lichtdoorstromende) kleine keerwatertjes om even op adem te komen en de adrenaline wat te laten zakken. Wat mij betreft zeker nog een keertje voor herhaling vatbaar.

ww salza 20240429 dag2 3

Sanne

Waterstand: geen peilschaal, alleen ter plaatse te beoordelen, zie foto's voor referentie

Instap: brug ter hoogte van de afslag naar de bossauna in Wildalpen. (Vanaf hoofdweg langs de Salza omhoog rijden bij Museum HochQuellenWasser, 1e afslag links naar WinterhohWeg is de brug van de instap)

Uitstap: camping Wildalpen

Er loopt een weg langs het hele traject. Vooraf scouten op bomen en andere obstakels die doorvaart kunnen blokkeren. Wegens het ontbreken van echte keerwaters is het zeker het vissen van materiaal voor de samenkomst met de Salza zeer uitdagend. Bij wat meer water alleen voor dikkere boten (vooral volume in je voorpunt).

Boven de bossauna kan bij meer water ook gevaren, dan komen er nog flink veel drempels bij (hele traject zou er ca. 70 moeten hebben).

ww salza 20240429 dag2 4