Het vlakwaterseizoen is afgetrapt met een kennismakingsmoment op 24 maart, waar verschillende plannen zijn gesmeed voor de komende maanden. Zo wordt er op woensdagen aan techniek en conditie gewerkt op de Spiegelwaal en in de weekenden zijn er leuke dagtochten. Ook een kampeerweekend in de Weerribben in juli staat op de planning

Daarnaast start ook het Waalvaren weer: afwisselend op woensdag- (even weken) en donderdagavond (oneven weken).

Op woensdag 17 april trapten we af met een groep van 8 vaarders: Rene, Nine, Stefan, Els, Robert, Simen-Jan, Eunike, Marlou. Sommigen net ontwaakt uit de kano-winterslaap en andere in topvorm naar een winter lang doorpeddelen.

We moesten er nog even inkomen qua coördinatie voor vertrek (gaan we eerst de spiegelwaal op of niet? Sjouwen we boot naar beneden of op wieltjes verder de dijk af?). Uiteindelijk waren we tegen 19.30 uur op het water.

vw waal 20240417 4

De vaarcondities waren goed: frisjes, maar nauwelijks wind.

We voeren stroomopwaarts, rustig aan, weer even wennen aan de stroming rond de kribben. Voor Eunike was het nieuw en ze kreeg onderweg uitgebreid instructies van Stefan. Een natuurtalent bleek wel, het ging als een trein!

vw waal 20240417 6

 

vw waal 20240417 3

Zo vroeg in het seizoen is het zaak goed op de tijd de letten (en lampjes mee te nemen!), om op tijd terug te keren. We besloten stroomafwaarts te varen tot aan de ingang van de Spiegelwaal. Zo konden we – zodra het te donker is om nog op de Waal te varen – nog wat kilometers maken op de Spiegelwaal. Langs de stad stroomt het harder, maar ook dat ging heel soepeltjes.

vw waal 20240417 5

vw waal 20240417 1

Op de Spiegelwaal was het nog even aanzetten, maar de Waalbrug kwam al snel in zicht. Op het eind werd door menig vaarder verzucht hoe fijn het is de tocht af te kunnen sluiten bij het Bastion – een warme douche, gevolgd door een drankje in de bar, top!

vw waal 20240417 2

(foto niet zo scherp helaas, maar dan krijg je een idee van de sfeer).

Hoewel het napraten met een borrel op de dijk bij de Sprok ook zijn charme had, is het toch wel heel erg gezellig in de bar en ook leuk om de slalommers en poloërs ook te treffen.

Het was een mooie avond!

Wil je het vlakwater varen ook weer oppakken? Laat het weten aan Nine of meld je aan in de appgroep. Ben je benieuwd naar onze club en activiteiten? Kijk hier voor meer info: https://de-batavier.nl/lid-worden/kom-eens-kijken