Vandaag gaan we dan toch plan B van gisteren uitvoeren. De mensen die dat gisteren niet wilden zijn vandaag niet mee. Een rustdagje voor de een en een raftdagje met de familie voor de ander. Blijkbaar waren ze de allereerste raftgroep van het seizoen, dus ze kregen wat meer aandacht dan als het seizoen in volle gang is.

Marcel rijdt mee met de bus en belooft ons op te halen, dus shuttelen is niet nodig en we zitten vroeg op het water ondanks ons vertrek om 10:30. Eerst leuk naar beneden indragen met gladde steentjes op een steile helling aan het eind. We waren met zoveel mensen dat we weer met drie groepjes gingen varen en voor de tweede dag op rij vormde zich iets minder spontaan dan gisteren een damesgroepje. Gisteren zat Laura niet bij ons, vandaag is Hester met Rob meegegaan, maar Laura dus wel met de dames.

ww salza 202404 dag4 1

We gaan het kloofje varen en de omgeving is weer erg mooi. Met alle onderspoelde rotswanden waar alle keien uit gespoeld zijn ontstaan er lekker veel paddenstoelen. Met een dikke boot best oke varen, maar Sanne zegt dat ze haar dag niet heeft. Waarschijnlijk heeft het iets te maken met de paddenstoelen en een dun achterpuntje en een boot die toch wat veel achterover getrimt is. In een groot keerwater verdeelt ze haar spullen wat beter. De groep van Bart wacht heel aardig op ons. Een stukje verder herhalen we dit nog een keer. Beter wordt de afstelling niet, dus hier zal ze het mee moeten doen. Voelt wat oncomfortabel, maar lukt toch heel goed.

Het groepje van drie in heel klein raft dat vanmorgen al jodelend langs de camping kwam komen we op dit traject ook nog een keer tegen. En natuurlijk Roel, Janneke, Melle en Pepijn in het raft.

ww salza 202404 dag4 2

Bij een walsje vaar ik volledig over links het keerwater in. De rest van de groep gaat wat meer door het midden en Laura laat ons mooi zien dat ze goed kan rollen. Ook Bart heeft in het eerste stuk bij het spelen een rolletje nodig waarbij poging twee heel mooi slaagt.

ww salza 202404 dag4 3

ww salza 202404 dag4 4

Bij de pauzeplek zit een fantastische groene surfgolf. Geen witte kraagjes te zien, dus zelfs Nyke kan hiervan genieten. Volgens mij is Sanne zelfs de laatste van onze groep die pauze neemt. Lekker in de zon pauzeren en daarna verder voor de tweede helft van het traject (van maar 5 km). Het kloofje gaat verder, wordt misschien iets breder. Er blijven wat paddenstoelen. Het is pas half twee als we bij de uitstap aankomen.

ww salza 202404 dag4 7

De vorige dagen heb ik ook een traject 2 gedaan, dus ik vraag me af of dat vandaag weer kan. Zelfs Erwin heeft het vervolgstuk na dit traject nooit gevaren. De shuttel wordt geregeld, dus wij varen lekker verder. Ik mag de Bliss lenen die Rob geleend heeft. Het eerste stuk lijkt het water nog op het traject ervoor en bij het surfen weet ik om te gaan en makkelijk te rollen. Daarna wordt het vrij vlak. De Bliss zit een stuk minder lekker dan de Hero, dus ik ben blij dat ik mijn knieen onder de steunen vandaan kan halen voor de vlakwaterzit. Gaat prima op wwI. Keerwater varen moet toch ook lukken op die manier. Hmm, boompje, evenwicht kwijt, een knie terug onder steun, maar dat helpt niet om te rollen. Spatzeil gaat los en ik zwem naar de kant. Bootje legen en verder. Volgens Rob ben ik niet geschikt als achtervaarder.

Een stukje verder vaar ik met beide knieen op de normale plek een klein keerwater bij een rotswand in. Om de een of ander reden ga ik weer om en ik rolde bodem van de boot tegen de kant aan. Dat wil niet. Nyke biedt een puntje aan :-) Dat helpt.

ww salza 202404 dag4 5

Sanne voelt zich nu een stuk zekerder en het is lekker warm, dus het spatzeil gaat open de beentje gaan uit de boot. Zelfs bij een babysurfgolf waar we ons goed vermaken kan ze zo uit de voeten en ook achterwaarts gaat dit goed. Maar uiteindelijk stapt ook zij toch even uit.

ww salza 202404 dag4 6

ww salza 202404 dag4 8

 

Waterstand 178 cm, 28,4 m3/s bij Wildalpen
Instap: Ertzgraben
Uitstap 1: Saggraben
Uitstap 2: Weibenlaufen