Wildwater training

Wat kun je allemaal doen om je voor te bereiden op zo'n schitterende wildwater week in de Alpen met de kanoclub. Hieronder het recept. Dit is uiteraard ook geschikt voor andere tochten in de Alpen, bijvoorbeeld in de zomer:

Antipasti

Primi Piatti

Verdure

Secondi Piatti

Dolci

Grand Finale

Antipasti

We beginnen met een lichte amuse, een eskimoteercursus in het zwembad op de zwembadtrainingsavonden  (zie Agenda). Goed om de spieren, waarvan je niet wist dat je ze had, weer eens los te maken. Doelgroep is hier de beginnende wildwatervaarder die nog niet kan eskimoteren. We geven geen 100% garantie, maar zit je motorisch enigszins normaal in elkaar, dan leren we het je binnen 2 of 3 lessen. Als finale voeren we dan de NEPAL-test met je uit, daarna ben je klaar om het op wild water te gaan proberen. Geef je op bij een van de bestuursleden zodat zij voor voldoende instructeurs kunnen zorgen.

Op de andere zwembad avonden kun je uiteraard de opgedane kennis verder uitbouwen met varianten als de neusvleugelrol, de handjes-onder-de-dekens-rol en ga zo maar door. Uiteindelijk allemaal bedoeld om je eskimoteer-zekerheid op wildwater te verbeteren waardoor je veiliger, met meer zelfvertrouwen en meer lol aan alles deel kan nemen. Ook op theoretisch gebied is er het een en ander over eskimoteren te leren, dat kun je op deze website doen

Primi Piatti

Het eerste voorgerecht bestaat uit een aantal dagtochten wildwater voor beginners waarbij we ook de gevorderden voldoende aan hun trekken kunnen laten komen. Om niet iedereen te overvoeren met wildwater,eigenlijk onmogelijk, maar ja, we worden allemaal wat ouder, zijn er ook een aantal dagtochten gepland. Niet overnachten, gewoon op n dag op en neer. Hierbij moet je denken aan een dag varen op de Erft, de slalombaan van Hohen Limburg, de beneden Rur van Monschau naar Hammer, een dagje branding of lekker trainen  bij de wildwatercentrale, niet moeilijk genoeg? Dan zorgen we wel voor wat moeilijkheden.  Kijk in de Agenda voor de data waarop de tochten gepland zijn en geef je op bij de cordinator of schrijf je in op de lijsten die in het clubhuis hangen.

Verdure

Tussendoor staat het iedereen natuurlijk vrij een wilde activiteit te organiseren naar een van die andere wildwater attracties want als verdere voorbereiding op het hoofdgerecht zijn er een aantal weekeinden speciaal gereserveerd om het eigen initiatief tot verorberen van wildwater te stimuleren. Juist deze, speciaal hiervoor vrijgehouden dagen bieden je de mogelijkheid eens te gaan varen waar je zelf wilt. Niet die standaard sleur van altijd naar de Midden-Lesse, nee nu gewoon eens wat anders.

Neem het initiatief en ga met een paar medebelangstellenden op woensdagavond de boel regelen. 

Voor hen die "al dat geregel" toch nog wel eng vinden is er informatie  beschikbaar waarin alles rondom het organiseren van wildwaterweekeinde beschreven staat. 

Secondi Piatti

Het hoofdgerecht bestaat uiteraard uit de geplande wildwater weekeinden voor beginners en gevorderden. Deze worden meestal gehouden in de Ardennen  af en toe een keer in Duitsland en zijn een aanrader voor iedereen, beginner of gevorderden, je leert er net zoveel als je zelf wilt en het is altijd gezellig. We zorgen dat er voor alle georganiseerde weekeinden een cordinator is en voldoende vaarders die les kunnen geven en de beginners op de tocht begeleiden. Kijk voor de data op de Agenda en geef je op bij de cordinator of teken in op de inschrijflijsten in het clubhuis. Voor sfeer impressies: Lees en bekijk de tochverslagen.

Dolci

Als lichte cooling down, voordat we aan het echte grote vreetfestijn beginnen, hebben we eskimoteer revival trainingen gepland (we hebben er voorafgaand aan de alpenweek twee gepland, voor de data, zie Agenda) speciaal voor de deelnemers aan de Alpenweek die dan kunnen laten zien dat ze het eskimoteren echt beheersen op stromend, nat, koud en vies water. Ik zie toch nog regelmatig zo'n zwembadroller zwemmen in Ardennen en Alpen. 

Op deze dagen maken we de oefeningen en eventueel ook de boten zo moeilijk dat omgaan gegarandeerd is, dan moet je het echt bewijzen. Ook dit weer om iedereen veiliger en met meer zelfvertrouwen en plezier wildwater te laten varen.  Ook niet-deelnemers van de Alpenweek mogen natuurlijk mee oefenen!

Grand Finale

Het finale vreetfestijn, Chicken ala spies, Fietsoklem, waar we het allemaal voor doen, is als vanouds de wildwaterweek naar de Alpen begin mei. Wil je er het uiterste uithalen, dan is het aan te raden veel van de voorafgaande wildwater activiteiten te consumeren.

Naast deze activiteiten voor de leden starten we in maart weer met een Arrangement om nieuwe leden te werven. Ook daarvoor worden er diverse wildwater activiteiten gepland waar naast potentieel nieuwe leden natuurlijk ook bestaande leden aan mee kunnen doen. 

Heb je uiteindelijk de smaak echt te pakken, dan wordt het tijd dat je een wildwater cursus boekt bij een van de professionele kano organisaties. Daar kun je de reeds opgedane techniek verder verfijnen.

Stel jouw menu samen met behulp van de wildwater kalender (zie Agenda) alle gerechten zijn daar, voorafgaand aan de alpenweek te vinden.