Verkassen

wacht tot de youtube video wordt getoond

of ga direct naar de film op youtube 

traject: Val de Sesia- Genova - Nice - Entrevaux

W graad: natst - natter - nat - pijpestelen - regen - storten - miezeren - droog

De waterval op de achtergrond groeit van klein stroompje naar...

sneewgrens daalt in...

De hele nacht regent het door... Mn tent begint al lekverschijnselen te vertonen, alles is klam... Gadver...

Smorgens in alle vroegte word ik op mij al bekende wijze bruut gewekt door Menno. Hij schud mn tentje wild heen en weer en brult: Wakker worden! We gaan verhuizen! Das geen slecht idee. Hoe graag ik ook in dit gebied wil varen, het weer is te slecht, zo slecht dat iedereen met tegenzin de tent uitstapt, de prut in. Dus gaan we toch maar weer naar het Verdon-gebied in Frankrijk.

Iedereen staat een beetje verloren aan de ontbijttafel, vertwijfeling spreekt uit vele ogen, en de anders zo opgewekte sfeer is nu maar "matig" te noemen. Er zit toch nix anders op, we gaan er een vaardag aan opofferen...

De spullen worden bij elkaar gezocht, bergen rommel worden nat in autos en Hans' zijn caravan gemikt, tentjes nat in de zakken, en dan loopt de camping leeg. Ieder voor zich zullen we naar camping du Brec van Gert aan de Var in Frankrijk rijden, 450 km, een uur of 5/6 rijden vanaf hier.

Onderweg hadden we eigenlijk best nog wel een riviertje kunnen pakken. Tenminste, als je van extreem kayaking houdt. Van alle hellingen komt er zoveel water naar beneden, dat er vele first decents mogelijk lijken. Met bakken komt het naar beneden, massa's bruin water. Heel de rit blijft het zo, al wordt het buiten Italie beetje bij beetje minder heftig. Nou maar hopen dat het bij de Var beter weer is.

Op camping du Brec is alles nog wel nat, maar wel veel minder koud, en het miezert alleen nog maar een beetje.

Soms werkt zelfs een b4 samen

Met zn allen is het kamp snel weer opgezet, net als de keukentent en afdak. Alleen Cees Faber is r nog niet, vandaag is hij aan de beurt met autopech. De dynamo van zn Vulva heeft t begeven. Later horen we dat ze eerst op de accu nog zover mogelijk zijn gereden, toen een nieuwe dynamo hebben kunnen vinden, en die er zelf in hebben gebouwd. Zo hebben ze na een paar uur vertraging hun weg kunnen vervolgen.

en achterin zie je zelfs het begin van een onbekend natuurverschijnsel, zon!

Wij van de Staay-Equipe gaan boodschappen doen. S'avonds eten we macaroni met lekker veel gehakt en tomatensaus, en drinken een paar ( ! ) lekkere biertjes. De volgende morgen zien we voor het eerst de zon weer....

Harry

Dag 1: Sesia van onder Balmucia tot de eerste stuw voor Varallo

Dag 2: Sesia - Genova - Nice - Entrvaux

Dag 3: Verdon net onder Colmars tot ergens halverwege

Dag 4: Coulomb - Var - Camping

Dag 5: Esteron van brug bij Vascogne tot Roquesteron (achter het dorp)

Dag 6: Vesubie, vanaf St. Jean de la Revière tot monding in de Var

Dag 7: Verdon van Castellane tot pint Sublime (pre-Canyon)