Nu met film:

Hans en ik verzamelen bij Tom in Eindhoven. Na het overladen en opbinden van de spullen en de boten pikken we Martijn op bij het station. Ondanks enig oponthoud door wat files verloopt de reis toch voorspoedig en smorgens om 11 uur zijn we op onze plaats van bestemming, camping La Cabana, aan de Durance, in St. Crepin, Frankrijk. Deze keer komen we zonder panne onderweg aan, das ook wel 's lekker.

Nou ja, helemaal zonder panne gaat natuurlijk wel een beetje vreemd voelen, dus besluit de Espace onderweg wel afscheid te nemen van z'n knipperlicht links-voor. (ja , we hadden wel wat gehoord, maar ach....) Bij de benzinepomp zien we dat de complete unit is verdwenen, alleen een kale kabel met lampje resteerd. En werkt nog prima :) Ducktape erbij en klaar is Hans.

Het weer is heerlijk en na een bezoek aan een terrasje gaan we alvast even wat vaarmeters maken. Die hebben we dan weer voor op de rest.

Door Guillestre loopt de Rif-Bel, een klein kanaaltje waar meestal geen water genoeg op staat. Maar deze keer lijkt 'ie toch net aan bevaarbaar. We besluiten het dan maar s te proberen, deze erst-befahrung voor de batavier. We stappen in aan de rand van het dorp, waar de beek samenvloeit (hoe heet die andere?) met een ander watertje wat door het dorp loopt. Martijn gaat liever fotos maken van ons en de auto naar het eindpunt rijden, en vaart dus niet mee. Wij protesteren niet :)

ww_rifbel_guil_durance_01.jpg

Het blijkt inderdaad net genoeg water, al is t wel een beetje botsen op de verblokking af en toe. Slechts enige meters breed en met een leuk continue verval, dit alles in een heerlijk zonnetje zorgt ervoor dat wij al snel met een dikke grijns op het water zitten. Dan komen we zelfs nog een stuwtje met een 2 meter-dropje erin. We bekijken 'm eerst en varen 'm daarna, zonder problemen. Hans verklaart dat "boofen" toch nooit te zullen leren, en "vaart 'm gewoon". Ook prima.

Na nog een klein stukje komen we uit in de beneden-beneden-Guil.

 

We hadden al gezien dat ook hier genoeg water opstond om te varen, en we glijden rustig aan en lekker genietend door. De leukste plekjes op de B-B-Guil zitten hier boven , maar spelend met de enkele golfjes die we nog tegenkomen, zijn we al snel bij de samenvloeing met de Durance.

We varen de Durance door tot aan de slalombaan bij St.Clement. Daar staat Martijn al klaar met zijn camera.

 

We spelen nog een poosje in de golven, en dan is t genoeg geweest voor vandaag. Inkopen doen voor als strax de rest komt, en dan uit eten is het plan. Nadat we groots hebben ingekocht in de supermarkt, blijkt de rest al aardig in de buurt te zitten en even later arriveren auto na auto.

Iedereen gaat mee naar de pizzeria, die wij, zonder reservering, bestormen. Hier zijn ze niet klaar voor, 14 onaangekondigde gasten met nog 's 5 die er zo zullen zijn. Maar als we weer weggaan grijpt de chef in, en beloofd ons in 10 minuten plaats te geven. En inderdaad, een klein kwartiertje later zitten er 19 uitgehongerde batavieren klaar voor de schaft. We eten wat,we drinken wat... alpenweek 2011 is begonnen!

Harry