Kleine Dhron 20071208

Vaarploeg: Uiteraard Hans en Hans, Tom, Martijn, Alexander, Boy, Nieke, Nonja, Arnold, Rien, Cees, Paul, Sven, Ron, Menno, John, Frank en Joost

Vanochtend redelijk op tijd opgestaan, zaten we al om half klaar in de auto, op weg om Harry eens even duidelijk te maken wat hij vandaag allemaal zou missen. Eerst bij de Alfbach gekeken, alleen Menno was eerder over dit water gegaan. De Alfbach zag er mooi uit maar het water stond toch net te laag, en de groep was eigenlijk ook te groot voor dit dunne beekje . En Cees had z'n grote canadees meegenomen dus die zat al te piekeren.

(Menno: ja, zo kun je het ook uitleggen, essentie was echter dat de eerste kloof van de Alfbach voor een aantal van ons toch nog een maatje te groot is (-;)

Hierna zijn we doorgereden naar de kleine Drohn, welke er in het begin nogal tam uitzag maar later toch wel interessant bleek te zijn.

50 meter redelijk verblokt in het bos

Omgekleed in de stank van het waterzuiverings bedrijf.

Boy kwam erachter dat z'n anorak nog thuis lag, hierop mocht hij de jas van Ron lenen en zorgde Cees ervoor dat die met genoeg ducktape wel waterdicht zou blijven.

Het begon rustig maar na een 500 meter bleef ik (Tom) met mijn peddel in een overhangende boom hangen, en ging om.

Toen ik naar mijn boot toeliep zag ik Hans (Jooren) met boot en al een boom in klimmen. Sociaal als wij zijn hebben we hem laten klimmen tot hij vanzelf uiteidelijk uit zijn boot werd gespoeld.

Deze actie leverde ook nog een bebloede foto op van een mooie wond op zn gezicht.

Martijn was ook omgegaan, maar die kwam weer eskimoterend boven. Bomen voldoende en dus ook regelmatig uitstappen.

Uitstappen was te veel voor Rien: voor de verandering niet voor de dwarsliggende boom om gaan maar net erna...ik dacht dat het wel weer ging...

Bij de boerderijen was het altijd feest

Voor de afwisseling ook een keer uitstappen voor een roedel herten. De hertenfarm had de rivier afgezet met grote rubberen slabben waar we niet onderdoor konden. Met z'n allen baggeren door de hertenstront.....heerlijk.

Afzetting van de Hertenfarm

Hier ook gegeten....met hertenbiefstuk voor de kerst op de achtergrond.

Doorvaren nu daar het al later aan het worden was.

Na het eten had Rien genoeg van z'n peddel en had hem onder water verstopt; na veel zoeken zag Arnold hem zitten. Komen we nooit bij aldus Menno: klopt maar de tak waar tegen de peddel aan zat konden we wel bij. Nadat we met Rien, Arnold en Joost eraan hadden zitten trekken kwam de peddel los: yes toch nog doorvaren voor Rien.

Laatste stue vlak voor uitstappunt

Onderweg nog een mooi verval tegengekomen; ca 2m naar beneden en onderin gekomen verdween de boot geheel onder water. Hier zijn we allemaal van af geweest.

Zonder de "Petzel's" nodig te hebben gahad voor he donker bij het eindpunt aangekomen.

Hier afscheid genomen van Menno en John.

Hans, met een snee in z'n neus

Tom

Naschrift:

Na een gezellig tocht varen op zaterdag en een zeer gezellige zaterdag avond zouden wij zondag ochtend al vertrekken.

Maar het mocht niet zo zijn. Na een rustig begin, betaald en rest gedag gezegt, op weg. Maar nee de auto wilde niet starten, hij had er geen zin in. Maar na wat hulp van de rest met een duwtje in de goede richting sloeg hij toch nog aan, waarschijnlijk last van vocht. Heb ik weer, een auto met water vrees!

Maar goed we zijn goed thuis gekomen zonder verdere problemen. Jongens bedankt voor het duwtje!

Groeten Sven en Nonja.

 

Traject: waterzuivering tot Büdlicherbrück, 11 km, WW I-II+

Waterstand: 80 cm peilschaal Papiermühle aan de Dhron.

Opmerking: bij deze waterstand is de Dhron zelf een veel leukere rivier om te bevaren. Wildwatertechnisch wel iets moeilijker maar als je de weidebeek bovenin overslaat heb je hier veel minder lastige overdraag passages.