Alpenweek Salza mei 2002

Vaarders: Jan Bertrams, Saskia Hoeksema, Menno van Renswoude, Paul Swinkels, Ruud Keesom,  Ruud Albers, Saskia van Caulil, Nyke Hagemans, Martin van As, (Cana)Cees Verhoef, Teun van Moorsel,  Ron Does, Hans van der Staay, John Smit, Ivo Stroeken, Camiel Haan, Joost van Haaren, Franc Schalkx

Non vaarders: Jantine & kids, Anke & kids, Joyce & kids, Boukje & Renee

Zwakkere kettingonderdelen: Rob & Peter

Zaterdag 27 april, het is weer zover. Om 6.05 rijden we bij Paul weg en zonder veel oponthoud komen we rond half vijf 'savonds aan in Wildalpen. De Salza staat globaal op 2 meter, gemiddeld dus en de omgeving begint langzaam door te krijgen dat het wel een keer lente moet worden. De basis temperatuur is ongeveer 14 graden dus dat zal morgen wel lang neopreen worden.

Rond 7 uur is iedereen gearriveerd en wordt het tijd om te eten. Traude Grabner heeft nog steeds hetzelfde restaurant  met dezelfde Weizen, Wieners en Cordons dus het begin van de week is al goed.

Die nacht daalt de temperatuur tot -2. Da's minder als je nog aan je matje moet wennen. De volgende morgen komt tegen 9 uur de zon er flink door en is binnen no time al de nachtelijke kou verdwenen.

Laten we vandaag maar direct voor het hoofdgerecht gaan! Het is zulk mooi weer, dan maar direct het landschappelijk mooiste stuk van de Salza. Kunnen we in de loop van de week altijd nog af gaan bouwen als het wat slechter weer wordt.

zondag: De Salza, vanaf de monding van de Lassing, tot midden in de laatste konglomeraat kloof (km 77). 15 km scheppen, ideaal om de spieren een beetje warm te maken (-;).

maandag: De Lassing (11 km) en aansluitend nog 5 kilometer op de Salza door peddelen tot de Wasserloch Klamm.

dinsdag: de Erzbach bij Hieflau (10 km)

woensdag: De Salza vanaf de eerste Lawine galerij waar de rafts instappen tot hetzelfde uitstappunt als zondag (12 km).

donderdag: De Radmer, de Salza en de Lassing. 

vrijdag: De Salza, vanaf de monding van de Lassing, tot midden in de laatste konglomeraat kloof (km 77). 

Die avond eet de hele ploeg bij Traude Grabner.

Nog even wat naborrelen bij het "kampvuur" en een van de topweken van de Batavier is ten einde: Goed water, 6 dagen zon en weer een paar nieuwe riviertjes bij kunnen schrijven.

Hoofdpagina | zondag | maandag | dinsdag | woensdag |donderdag | vrijdag

Menno