Alpenweek 2010, Dag 2, de midden Tinee

de rode kloof

Lees ook de vorige dag op de boven Verdon

Na een lange rit vol met ontberingen, pech onderweg met de laro, uiteindelijk ook op camping du Brec aangekomen en het Batavieren kampement gevonden. In de tussentijd het buizen frame van de clubtent opgezet. Bij aankomst van de overige batavieren die net heerlijk op de boven-Verdon al een dag hebben ingevaren (Grrrrrrr ondertussen stinkend jaloers, mijn eerste vaardag dus gemist) de clubtent verder opgezet, net op tijd alvorens het echt begint met regenen.

Vandaag is het dus mijn eerste eerste vaardag sinds de vorige alpenweek nu ruim een jaar geleden. In de afgelopen maanden heb ik helemaal niet in een boot gezeten door omstandigheden, dat was dus flink balen, mijn heupen zullen dus wel zeer roestig zijn, met reflexen van nul comma potlood.

 

De Tinée: Het instappunt en het eerste deel van het traject doet me toch heel erg veel denken aan een deel van het traject van de Var kloof die helaas niet meer te varen is.

 

Na de eerste meters gemaakt te hebben ging het helaas mis. Door mijn hele roestige heupen en een vaar-souplesse van heb je mij daar. Bij het invaren van een mooi groot en ruim keerwater koppie onder dus. Na enkele pogingen om te rollen gleed ik uit m'n zitje, en zwemmen dus. Geheel buiten adem aan de kant, een waardeloze conditie dus. De boot er vandoor en om weer bij de boot te komen eerst een deel over de oever gelopen. Deze werd steeds steiler, waardoor verder lopen geen optie meer was. Sven is me dus van dienst geweest door me een lift aan te bieden op z'n achterdek naar m'n boot, die door Tom naar de kant was gebracht.

 

Weer wat later ging het nogmaals een keertje fout. Dit was dan ook de laatste grote fout waarbij ik heb moeten zwemmen. Al met al een geweldige eerste vaardag naar een jaar lang niet meer gevaren te hebben. Tevens een geweldige eerst-bevaring van mij van de boven Tinee. Conlusie door mijn ogen gezien, zeer mooie rivier die een beetje lijkt op de kloof van de Var met z'n rode stenen wanden.

Dennis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook de volgende dag op de Vesubie