Spagetti
2e kanoweekeinde in de Ardennen in herfst 2000
Benodigdheden: |
Per |
|
Aantal personen: |
|
|
persoon ca. |
|
20 |
|
Tomaten |
1,5 |
Stk |
30 |
Stk |
Uien |
0,25 |
Stk |
5 |
Stk |
Knoflook |
0,501 |
teentje |
1250,46 |
teentje |
Bloem |
1 |
om te bruinen |
20 |
om te bruinen |
Ketjap |
125,159 |
gram |
2503,18 |
gram |
Rozemarijn |
125,157 |
gram |
2503,14 |
gram |
(Vlees)bouillon |
0,251 |
liter |
5,02 |
liter |
Ketchup |
62,523 |
gram |
10,02 |
gram |
Citroen |
1 |
naar smaak |
20 |
naar smaak |
Suiker |
1 |
naar smaak |
20 |
naar smaak |
Basilicum |
1 |
naar smaak |
20 |
naar smaak |
Dille |
1 |
naar smaak |
20 |
naar smaak |
Peterselie |
1 |
naar smaak |
20 |
naar smaak |
Maggi |
1 |
naar smaak |
20 |
naar smaak |
Zout |
1 |
naar smaak |
20 |
naar smaak |
Peper (zwart) |
3,011 |
gram |
60,22 |
gram |
Gekookte ham |
37,015 |
gram |
740,3 |
gram |
Emmentaler / Gruyere |
62,523 |
gram |
1250,46 |
gram |
Spaghetti |
125,003 |
gram |
2500,06 |
gram |
- De benodigdheden inkopen!
- De tomaten wassen en in kleine stukjes snijden.
- Uien en knoflook (kleingesnipperd) in de olie fruiten.
- Met de bloem binden.
- De kleingesneden tomaten erbij.
- Bouillon erbij gieten.
- De kruiden (Marjolein en Maggi) kleingesneden toevoegen.
- Ongeveer 20 minuten op een lage pit koken. Extra kruiden naar smaak.
- De saus door een zeef drukken.
- De pasta al dente koken.
- De ham in kleine stukjes snijden.
- De pasta met ham en kaas overbakken in een koekenpan.
- Eet smakelijk!