Vanochtend hebben we de Sanna gevaren en afscheid genomen van Erwin en Jenita die maandag weer aan het werk en school moeten. Wij hoeven maandag pas terug en kunnen de zondagmiddag dus nog snel de Loisach varen en dan zondagavond alvast een stukje naar het noorden rijden.

Het is druk op de Fernpass, heel Duitsland en Nederland moet vandaag terug naar huis. We vorderen maar traag en zijn pas tegen 3 uur aan de Loisach, de parkeerplaats aan de instap is al bijna verlaten.  Pluspunt is wel dat daar de zon net is gaan schijnen. Ik ben blij met mijn keuze vanochtend niet mee te varen, nu kan ik zeggen dat ik 4 dagen in de zon heb gevaren :)

Op een zonovergoten strand wachten we op de chauffeurs en dan zijn we weg. De Loisach is ten opzichte van donderdag flink gedaald en dat is te merken, de druk is eraf, de doorgangen zijn smaller en her en der wordt al het hout zichtbaar dat onder water tussen de stenen vast zit. Dan is meteen duidelijk dat je als zwemmer toch moet oppassen in deze rivier.

In het zonnetje spelen we naar beneden, na de Giarsun kloof is dit wel iets saaier maar nog steeds een hele mooie beek!

ww hemelvaart 20220529 loisach 1

 

ww hemelvaart 20220529 loisach 2

 

ww hemelvaart 20220529 loisach 3

Nu wel de midden doorgang bij de "Dom"

ww hemelvaart 20220529 loisach 4

 

ww hemelvaart 20220529 loisach 7

 

ww hemelvaart 20220529 loisach 8

Dan zit het erop, rond half zes komen we aan, kleden om, halen de andere auto op en gaan met zijn allen nog wel samen eten in Ehrwald.

Lucas en Wessel gaan terug naar Prutz, wij gaan door richting Stuttgart om daar ergens in een hotel te duiken. Op de terugweg genieten we van de prachtige uitzichten over de Allgau.

ww hemelvaart 20220529 loisach 6

 

ww hemelvaart 20220529 loisach 5

Menno

Traject: Griesenschlucht: Parkeerplaats Grieswald tot Parkeerplaats bij het Zielhaus, vlak voor Grainau, 5 km.

Peilschaal Partnachm√ľnding:  107 cm, een stukje boven laag water.