De clubvloot (boot, peddel, zwemvest, spatzeil, helm) mag door clubleden vrij gebruikt worden tijdens de reguliere doordeweekse clubtrainingen op vijver en de wateren rondom het clubhuis zoals Maas, Waal, Maas-Waal-kanaal. (zie de clubagenda voor de trainingstijden). Daarbuiten is boothuur verschuldigd voor leden die langer dan 2 jaar lid zijn.
Huur
Gedurende de eerste 2 lidmaatschapsjaren is het gebruik van de clubvloot vrij van huur, de overige regels zoals registratie en gebruik gelden uiteraard altijd en voor iedereen.
De boothuur/inzet wordt geregistreerd op het formulier aan de binnenkant van de loodsdeur. Als alternatief voldoet ook een email aan de materiaal commissie (
De huur geldt altijd voor de periode dat de boot in bezit is van de huurder. Met uitzondering als de boot laat op de dag wordt gehaald en er die dag niet meer in gevaren wordt, dan gaat het tarief de volgende dag in. Voorbeeld: een wildwaterweekeinde begint meestal op vrijdagavond, de huur geldt dus voor het gebruik op zaterdag en zondag, mits de boot die zondagavond teruggebracht wordt.
Een reservering voor een meerdaagse periode buiten de clubweekeinden wordt vooraf afgestemd met de materiaal commissie (
Inzet bij vanuit de club georganiseerde activiteiten hebben voorrang op individuele verhuur. Daarna heeft de inzet voor leden in hun eerste 2 jaar binnen de club voorrang. Zij zijn namelijk de primaire doelgroep van de clubvloot.
Als je los van de clubactiviteiten verenigingsmateriaal wilt gebruiken, kun je dit in overleg met onze materiaalcommissie (
Het huurbedrag (details) dient overgemaakt te worden naar de rekening van NKSV de Batavier (voor details zie bestuur).
Eigen initiatief is dus verplicht, daarnaast vragen we de organisator van de activiteit de huurders te herinneren om de boothuur over te maken.
Gebruik
De samenstelling en onderhoud van de clubvloot kost veel geld en moeite. Gebruik het clubmateriaal alsof het van jezelf is. Weest er voorzichtig mee!
Controleer materiaal altijd even voordat je het meeneemt, neem geen defect materiaal mee. Rapporteer geconstateerde materiaalgebreken altijd aan de materiaal commissie zodat zij reparatie acties kunnen nemen.
Schade aan en/of verlies van clubmateriaal door ondeskundig gebruik buiten het varen zelf moet vergoed worden. Dit in overleg met bestuur en materiaal commissie. Voorbeeld: boot vliegt van dakdrager tijdens reis, spatzeil laten liggen op uitstappunt.
Opmerking: Ook schade door evident ondeskundig gebruik tijdens het varen moet vergoed worden. Denk daarbij aan schade door een alpinestart op rotsachtige bodem of wanneer je de clubboot kwijt raakt op een wildwater IV traject of hoger.
De materiaal commissie