De beginner:

Gezond verstand komt soms een beetje traag op gang, zo blijkt als ik eerst een kajak aanschaf en daarna pas ga oriënteren op een kanovereniging. Gelukkig kon ik in september aansluiten bij de beginnerstraining van De Batavier. Inmiddels zijn we 2 maanden verder en heb ik er nog steeds veel plezier aan. De reis tot op heden:

In september ben ik bij 3 van de 4 beginnerstrainingen aangesloten. Het was enorm wennen aan de wildwaterkajaks waarin we trainden: Ze zijn enorm wendbaar, dus pirouettes gingen makkelijker dan rechtdoor… Maar we hebben een hoop geleerd en lol gehad.

alg intro 202309 1

beginnerstraining

Begin oktober zijn we ter afsluiting van de training getrakteerd op een tochtje door de Ooijpolder. Wat een wereld van verschil: zo’n lange en stabiele toerkajak ten opzichte van een wildwaterkajak (opeens lijk je alleen maar rechtdoor te kunnen en vallen de bochten weer tegen). Jarenlang heb ik dagelijks door de Ooijpolder gefietst maar vanuit een kajak is het alsof je in een andere wereld zit; een ander perspectief, dicht op dieren en de natuur.

alg intro 202309 2

Ooijpolder vlakwatertocht

Omdat ik nieuwsgierig ben geworden heb ik me na de beginnerstraining ingeschreven als lid. Tot het eind van het jaar kan ik bij alle activiteiten aansluiten en rondneuzen of het bevalt.

Momenteel focus ik op de kanopolo-trainingen. Stukje bezig met een team, stukje werken aan vaardigheden, stukje knallen op het water. Daarnaast ben ik te gast geweest bij de vlakwatervaarders en vorig weekend ben ik voor het eerst mee geweest met een wildwatertocht. Ondanks de enorme verschillen tussen deze disciplines is er 1 gemene deler: iedereen is enorm behulpzaam! Je krijgt veel tips en aanwijzingen van de andere leden en ze houden ieders veiligheid in de gaten. Ook als je in een stroming omslaat en men moet je uit het water vissen, is iedereen heel geduldig en krijg je uitleg over het hoe (doe dit en dit om uit de stroming te komen) en naderhand over het waarom.

alg intro 202309 4

wildwater

Na 2 maanden kan ik zeggen: er is nog voldoende leuks te doen en te leren, ik ben nog lang niet uit gekeken 😊

alg intro 202309 3

Nevengeul vlakwatertocht/training

Rhea