Pichelsteiner Eintopf
|
p.p. ca. |
|
15 personen |
|
Rund-, varkens-, lamsvlees |
200 |
gram |
3000 |
gram |
Wortels |
63 |
gram |
938 |
gram |
Aardappelen |
115 |
gram |
1732 |
gram |
Uien |
0,5 |
Stuk |
8 |
Stuk |
Prei |
63 |
gram |
938 |
gram |
Knolselderij |
125 |
gram |
1877 |
gram |
Witte kool |
125 |
gram |
1877 |
gram |
Vleesbouillon |
0,25 |
liter |
3,8 |
liter |
Peper (zwart) |
4 |
gram |
60 |
gram |
Knoflook |
0,5 |
teentje |
7,5 |
teentje |
Marjolein (kuid) |
1 |
naar smaak |
15 |
naar smaak |
Maggi (kruid!) |
1 |
naar smaak |
15 |
naar smaak |
Peterselie |
1 |
naar smaak |
15 |
naar smaak |
Zout |
1 |
naar smaak |
15 |
naar smaak |
-
De benodigdheden inkopen!
-
Het vlees in dobbelstenen snijden (of in dobbelstenen gesneden kopen).
-
Aardappelen schillen en kleinsnijden.
-
Wortels, prei, knolselderij en witte kool schoonmaken en in stukjes snijden.
-
Vlees aanbraden.
-
Uien en knoflook (kleingesnipperd) bij het dichtschroeien van het vlees meebakken.
-
Groenten en aardappelen bij het vlees voegen.
-
Bouillon erbij gieten.
-
De kruiden (Marjolein en Maggi) kleingesneden toevoegen.
-
Ongeveer 50-60 minuten op een lage pit koken. Extra kruiden naar smaak.
-
Als bijgerecht is bijvoorbeeld brood en bier geschikt.
-
Het is toegestaan met dit gerecht te experimenteren. Ik wil wel de uitslag proeven!
-
Eet smakelijk!
Martin Brussau