Waldjugendlager / Köhlerhütten in Irrel (Duitsland, Eifel)

Plaats

Het “Waldjugendlager” (ook wel “Köhlerhütten” genoemd) ligt ca. 300 meter stroomafwaarts van de ‘Irreler Wasserfällen” (een forse stroomversnelling) en ca. 1,5 km. Uit het dorp Irrel. Dit midden in een natuurgebied; kijk ook www.suedeifelinfo.de.

Köhlerhütten

Het kampement bestaat uit een zevental kegelvormige houten hutten (de “Köhlerhütten”) tegen een heuvel. Elke slaaphut heeft zeven éénpersoons britsen langs de wand met schuimmatrassen in PVC. Verder een tafel en twee banken. Er is verlichting in de hut en buiten op de looppaden. Verder is de hut uiterst sober.

Er is een houtopslag met stookhout, stookplaats met vaste banken, pingpongtafel en een keukenhut met een afdak met lange houten tafels en banken. Tevens prima droogplek voor neopreen e.d.

De keukenhut heeft 2 kleine tweepits gasstellen, twee oude koelkasten, twee tafels met vier banken, aanrecht met spoelbak, water, electriciteit, licht. In overleg met beheerder is een grote industriebrander erbij te krijgen. Er zijn geen pannen, borden, bestek, keukengereedschap o.i.d. Wel een flink wandrek voor opslag van fourage e.d. Schoonmaakgereedschap en slangen zijn aanwezig.

Verder een toilethut met wasgelegenheid voor mannen en vrouwen apart.

Kampeerveld

Beneden aan de Irrel ligt een groepskampeerterrein voor ca. 150 personen. Wordt aan één groep verhuurd, dus met 25 personen heb je ’t hele terrein. Daarbij hoort een afdak met podium, tafels en banken en daarachter 2 warme douches, 2 toiletten en 2 washokken.

Deze douches kunnen ook worden gebruikt door huurders van de köhlerhütten.

Recreatie blokhut

Een ruime blokhut met WC, koude douches, buitengrill. Deze valt apart bij te huren.

Kosten

De huur van deze spartaanse accommodatie is uiterst redelijk. Deze liggen tussen de € 5 (kinderen) en € 7,50 (volwassenen) per persoon per nacht, inclusief elektriciteit en douches.

Route

Volgens de route irreler wasserfalle naar Irrel rijden. In Irrel rechtdoor rijden totdat je over de brug over de Prüm heen rijdt. 1-e rechts, 1-e rechts en ca. 2 km lang de weg langs de Prüm volgen. Links passer je de camping toiletgebouwen. Nu eerste links en nogmaals links.

Verdere informatie

Via internet:  

https://www.gruppenhaus.de/gemeindeverwaltung-irrel-waldjugendlager-im-luftkurort-irrel-hs2800.html

www.naturpark-suedeifel.de