Kijk ook de film.

Hoe groot kan het contrast zijn? de golf 6 februari: grijs, koud, snijdende wind, tout wildwatervarend NL aanwezig en de wal vol publiek. Nu, 11 februari, strak blauw, lekker warm, brandend zonnetje en geen kip in en rondom de golf te bekennen.

Die avond, zaterdag 6 februari, slaat het weer om, er volgen 2 dagen sneeuwstorm en de temperatuur keldert. Lent zit in het oog van sneeuwstorm, er valt tot 30 cm wit poeder. Zondag pakken we de langlauf ski's en die gaan woensdagavond pas weer uit, de hal lijkt wel op een ski appartement. Donderdag moet Saskia met haar moeder naar de vaccinatiestraat en ik ga mezelf vermaken, op naar de golf. Ik heb wat oproepen gedaan maar tot nu toe zijn er geen geinteresseerden....

Eerst maar eens mijn gebakje op de oprit uitgraven. Helaas heeft mijn Lief alle sneeuwverplaatsende attributen meegenomen naar haar moeder in Heerde en ben ik  onthand met een klein plastic stoffer en blikje, daar breken na 3 keer de randen vanaf. Gelukkig is er ook een ijzeren handschep. Daarmee schep ik de kanoklerenlekbak vol, kiep hem om in de tuin etc. etc. Na een half uur stevig doorwerken is de auto en oprit schoon en druipt overal het water vol naar beneden.

Ik zelf druip ook van het zweet. Het is echt warm, waarom zou ik met de auto gaan, ik kan net zo goed gaan lopen. Zo ver is het niet. Zo gezegd, zo gedaan.

Op de heenweg besluit ik mijn voeten droog te houden en niet via de dreef in te varen. Met de boot over de sneeuw naar de dijk en van daar is het feest. Lekker in het water glijdend onder een strak zonnetje, wat wil een Batavier nog meer.

DCIM\130GOPRO

DCIM\130GOPRO

Vanaf het beginpunt van de golf probeer ik weer de "challenge" maar vlak voor de grote paal (waar we de pallets hebben geplaatst) wordt ik verrast en spoel eruit.

DCIM\130GOPRO

Bij de paal kun je nu weer makkelijk invaren en ik vervolg mijn weg naar het  verkeersbord. De golf/wals tot het verkeersbord houdt best goed vast, van daar naar de bunker is het wat vlakker en spoels sneller door.

DCIM\130GOPRO

Er is geen kip of hond dus ik draai best wel wat rondjes door de wals. Het keerwater achter de verkeerspaal is top, er zijn steeds lange bubbel lijnen die je zonder enige moeite naar voren brengen, daar zit je 2 of 3 keer aan en daarna schuif je, zonder een slag te maken, 4 tot 5 meter naar voren. Daar moet je nog wel even kiezen, links (diep, hobbelend, altijd vasthoudend) of rechts (easy, vlak, doorspoelend als je het fout doet).

Na een dik uur tollen en draaien is het mooi geweest en via de zijkant peddel ik weer omhoog naar hius.

 DCIM\130GOPRO

 DCIM\130GOPRO

Aan de dijk zijn de koters aan het slee├źn, ik doe lekker mee

DCIM\130GOPRO

 DCIM\130GOPRO

 Daarna de vaart in, onder de weg  door

 DCIM\130GOPRO

 DCIM\130GOPRO

 DCIM\130GOPRO

 En dan eruit bij ons huisDCIM\130GOPRO

 DCIM\130GOPRO

Eenmaal thuis is het wintersport gevoel compleet,  het sneeuwpak is van de zonnepanelen naar beneden geschoven, ik kan opnieuw sneeuw gaan ruimen.

 DCIM\130GOPRO

 

 

Groet, Menno