OPROEP: ga vanuit de spiegelgolf niet verder de uiterwaarden in. Er zijn klachten bij Rijkswaterstaat binnengekomen dat kanoers in de uiterwaarden varen. Om te voorkomen dat dit negatief uitstraalt naar de freestyle vaarders in de spiegelgolf met mogelijk ongewenste consequenties vanauit RWS of de gemeente, na het opvaren tot boven de golf, blijf in het open water boven de golf, vermijd de bosjes aan de linker kant.

Kijk ook de film.

Het weer is omgeslagen, hooguit 4 graden met een vies windje uit het noordoosten. Toch is het om 10 uur al best druk in de golf. Saskia moet eerst paardrijden maar vanmiddag heeft ze toch wel zin in een echte rodeo in de wals. Ik kan het niet laten om alvast even te gaan kijken en wat plaatjes te schieten.

SONY DSC

Het is al druk, ook diverse Batavier doen een ochtendrun

SONY DSC

Marije

SONY DSC

Sanne

SONY DSC

Corona proof surfen, netjes op 2-3 meter van elkaar

 

SONY DSC

Paul

Die middag zijn wij aan de beurt, de wind is wat steviger en het voelt nog kouder aan. Van onder invaren is ook met mijn boot (Loki) niet meer te doen, maar je kunt bij de bunker heel makkelijk om het hek heen varen. Waarna je stroomopwaarts van de golf een plekje kunt uitzoeken.  Tussen de palen is de wals top, houdt uitstekend vast en de kortere bolle bootjes kunnen goed loopen.

Het is een echte kano re√ľnie op het water.

SONY DSC

Maarten en Kasper

 

SONY DSC

Remi kan het nog steeds

 

SONY DSC

Na een paar keer proef invaren, heeft Saskia de slag te pakken en blijft ze lekker surfen.

 

Groet, Menno