20-5-2023 Ubaye

Na gisteren een hele dag in de auto gezeten te hebben vandaag mijn eerste vaardag na ruim een jaar niet meer op het water gezeten te hebben.

Ons groepje bestaande uit: Gert, Anke, Daan, Erwin, Franc, BramG en Dènis de 1e schrijver van vandaag :-).

ww ubaye 20230520 10

Instap, wennen aan het tempo van het water

Na het invaren bij de instap had ik er een goed gevoel bij ondanks een jaar niet gevaren te hebben. Na het passeren van een van de eerste passages zag ik de boot van Franc voorbij komen zonder hem, Na deze samen met Gert aan de kant gebracht te hebben volgde weldra mijn Waterloo. Waarbij ik constateerde dat ik gelukkig nog steeds zelfredzaam ben en binnen no-time weer in m’n boot kon plaats nemen.

ww ubaye 20230520 2

Bij een van de volgende passages wederom onderste boven, waarbij ik direct dacht hier zwemmen no-way, heb geen zin in blauwe plekken en blessures waar ik de rest van de week last van kan hebben. Dan maar proberen te rollen, blijkbaar kun nog steeds als de noodzaak er maar is.

ww ubaye 20230520 6

Gr Dènis

 

Vandaag gaan we de Ubaye varen voor mij altijd een dingetje, alleen de naam is goed voor een knop in mijn buik. Vandaag was er ook nog meer water als ooit hiervoor en dat leverde extra spanning.

ww ubaye 20230520 1

Net na de brug bij de instap

Ik ga met Gert mee, we gaan als tweede groep het water op en de eerste pasage komen we allemaal goed doorheen. Kort daarna komt er weer een passage en daarna een nog wat heftigere pasage. Ik ben er bijna door heen als het water me pakt en me op mijn kop doet belanden, ik probeer nog te eskimoteren maar dat lukt niet omdat ik tegen een wand aan drijf en de rol niet wil lukken. Dus dat wordt zwemmen.

ww ubaye 20230520 11

Peter, full action, hier niet zwemmend, we missen het verslag....

Mijn mede vaarders geven aan dat ik de boot moet laten gaan en ik breng mezelf in veiligheid. De  boot is een paar honderd meter verderop aan de kant gebracht. Aan mijn oever is het niet mogelijk om bij de boot te komen dus wordt ik met een lijn naar de over kant gebracht.

ww ubaye 20230520 3

Weer in de boot gestapt en verder ging het wel lekker.

 

ww ubaye 20230520 4

Na de lunch varen we weer verder en na "de haaietand" goed doorgekomen te zijn ga ik alweer op mijn kop. Gelukkig nu zonder hulp alles aan de kant gekregen. Ik krijg te horen dat we er bijna zijn dus vooruit met de geit naar het eindpunt waar ik door loop van omstandigheden weer op mijn kop ga gelukkig deze keer kom ik wel overeind en dan gelijk maar aan de kant en een enerverende dag afgesloten morgen weer een kans.
Groet, Franc

 


ww ubaye 20230520 5

 

Mmmm, niet mijn ding ,schrijven! Het  heeft even geduurd, maar ja, het moest er toch een keer van komen toch?  Gisteren had ik kunnen leven met een zwem partij maar daar kwam het goed met alleen maar een gebroken peddel.

Maar nu over vandaag: ja wat moet hier nu over zeggen?  Ik zeg: niet lekker in mijn boot; iets te laat naar bed; een biertje minder... 

Ik weet nog dat ik over een steen ging met een klein walsje erachter en ik probeerde nog te steunen, jammer dan, na 3 keer proberen was de lucht echt op.  Dus eruit, ik had nog wel mijn boot vast maar Rob zie "laat maar gaan en pak mijn maar".

Hij heeft mij mooi op een steen gezet en Marije is bij mij gebleven tot ik weer op adem was.

ww ubaye 20230520 9

Laatste kloofje

We hadden het plan om mij over te zetten om daar naar mijn boot te komen. Maar ze stonden om de hoek. Heel fijn,  instappen en door met beste wel wat pijn hier en daar. Maar ja, je moet gewoon door hè.

ps. fijn van Cees, Rob, Tom en Bart die voor mijn spullen hebben gezorgd. Dank mannen,  morgen weer een dag! toch?

ww ubaye 20230520 8


Kloofje vlak voor de uitstap

Groet, Roy

 Traject : le Martinet tot le Lauzet-ubaye

Peilschaal: 20 m3 op Martiner-Le Lauzet sur Ubaye