Vijf medailles, twee kapotte boten en een glimmende beker, dat was de opbrengst van dit weekend. Met een delegatie van vier batavieren, en welgeteld twee supporters (samen 6 voeten), waren wij zondag aanwezig op het NK slalom in Luik.

sl nk 2018 327

De voorbereidingen begonnen goed toen de helft van de Nijmeegse selectie vrijdag avond nog tot laat in de kroeg zat.. 

Zaterdag stond de training op het programma. Bart was ook van de partij om een dagje lekker te varen maar had niet genoeg brownie punten om zondag mee te mogen doen. Het water stond erg laag en de bodem werd op meerdere plekken geraakt. Met schotten probeerde de organisatie nog iets meer golf te creëren, wat aardig lukte. Het definitieve parcours hing op zaterdag nog niet dus we hebben zelf verschillende parcourtjes opgehangen en geoefend.

Na het trainen werd om een uur of vijf een bestelling gedaan voor 20 pizza’s. Toen die om acht uur nog steeds niet waren gearriveerd is arme Bart met een lege maag en een aantal flink diepe krassen in zijn boot naar huis gegaan.

De volgende ochtend hadden we nog tot 11 uur de kans om op de baan te oefenen. Het parcours hing er intussen dus we aten snel een broodje en gingen het water op. Het was ondertussen een stuk drukker geworden. Om 12 uur arriveerden onze supporters en begon de wedstrijd.

Om 1 uur arriveerde de wind en lag de wedstrijd weer stil. De parcoursbouwers hadden de poortjes niet vastgehangen dus de poortjes besloten zelf een nieuw parcours te bouwen. Sommige op-poortjes hingen op de dam, waardoor klunen noodzakelijk werd. Net warm gevaren, konden wij de boot weer uit. Alle poortjes moesten namelijk met tie-wraps gefixeerd worden. Gelukkig was het lekker weer!

sl nk 2018 327

sl nk 2018 327

Het wachten kwam Jaivi zijn prestaties niet ten goede, hij is er in zijn eerste run door Nienke uitgevaren. Twee uur lang stond de relatie hevig onder druk. Gelukkig was hij in zijn tweede run weer vijftien seconden sneller. Volgens Nienke kwam het door de wind, volgens Jaivi door zijn eigen vaardigheden.

sl nk 2018 327

sl nk 2018 327

Ondertussen werd Kasper eerste bij de scholieren en verscheen Maarten traditiegetrouw te laat aan de start.

sl nk 2018 327

sl nk 2018 327

 

Maarten pakte eenvoudig de Nederlandse titel bij de veteranen en verscheen vervolgens ook te laat op de prijsuitreiking, waardoor Kasper twee eerste prijzen in ontvangst mocht nemen.

 

De Batavierse ploeg sleepte boven verwachting nog een bronzen plak binnen. Die we door een foutje pas na de prijsuitreiking overhandigd kregen.. Geen podiumplek, wel derde.

Dank je wel Maarten en alle andere vrijwilligers voor de mooie wedstrijd! Tot volgend jaar!

Resultaten:

Beste tijd

Klassering

Maarten

117.62

1e K1H Masters

Kasper

Snel

1e Scholieren

Jaivi

127.49

8e K1H

Nienke

142.14(4)

4e K1D

Aalbers Holdrinet Ruijter

155.91(4)

3e Teams mixed

https://racegorilla.com/competition/890/results

Waterstand: Dramatisch

0.27 meter Pegel Sauheid (Ourthe)

http://voies-hydrauliques.wallonie.be/opencms/opencms/fr/hydro/Actuelle/crue/cruegraph.jsp?id=43&code=58261011


...