Het concept:

Om de 2 weken – op donderdag avond – varen we een leuk traject op 1 van de mooie beken/rivieren van Zuid-oost Nederland.

We vertrekken om 19.30 uur op het vertrekpunt. Dus NIET aan het clubgebouw! Iedereen regelt zelf vervoer. Samen rijden en afspreken bij het clubgebouw is uiteraard toegestaan J

We eindigen de tocht rond 21.30 uur op het zelfde punt waar we vertrekken. Omrijden van auto’s is dus niet nodig zodat we de volle 2 uur kunnen varen.

vwpromo-1

Wie kan mee ?

Alle leden van NKSV de Batavier, getraind of niet, en ongeacht het boottype (als je maar op vlak water wat snelheid weet te halen, we varen ca. 10 tot 12 km in 2 uur). Introducés zijn welkom, mits ze voor hun eigen boot zorgen.

De trajecten

(Vermeld zijn de totale afstand, dus heen en terug)

Donderdag 25 juni: De Raam tussen Grave en Mill (11 km)

Vertrek in Grave aan het schooltje op de mgr. Borretweg nr 5. (hier is een parking met inlaatplek). We varen tot de stuw van KammerBerg en terug. Tip: voor wie vooraf nog makkelijk iets wil eten: de startplek ligt op 100 m van cafetaria Lepoutre.

Donderdag 9 juli: De Linge van het Amsterdam-Rijnkanaal tot de stuw in Tiel (11,5 km)

Vertrek op het industrieterrein van Tiel (Siemensstraat) net na het Amsterdam-Rijnkanaal. We varen tot camping aan de Linge in Tiel. Nergens overdragen.

Donderdag 23 juli: Rondje Boxtel (10,7 km)

Vertek aan de Molendijk in Liempde (parking en instapplek bij de brug over de Dommel). In het rondje zit 1 glijgoot en moet je 1 x overdragen.

Donderdag 6 augustus: De Eschestroom van Oisterwijk tot Moergestel (9,2 km)

Vertrek in Ooisterwijk aan de Belvedereweg (Parkeren op de doodlopende weg ten zuid-westen van de brug over de Eschestroom). We varen tot de stuw aan de waterhoefstraat in Moergestel (1 x overdragen).

Donderdag 20 augustus: De Niers van Kessel tot Goch (10 km)

Vertrek aan de Stephanusweg in Kessel. We varen 1 uur stroomopwaarts (tot de B9 net voor Goch). Nergens overdragen.

Donderdag 27 augustus: De Dommel van Liempde tot Olland (10 tot 12 km)

Vertrek aan de Molendijk in Liempde (parking en instapplek bij de brug over de Dommel). We varen 1 uur stroomopwaarts en weer terug. Nergens overdragen.

Tot slot

Na elke tocht nemen we nog even de tijd om aan de waterkant een drankje te nuttigen. De organisatie regelt bier en fris (uit de koelbox). Voor koffie en thee regelen we een kookstelletje.

Wie vooraf samen wil eten, moet dit zelf regelen. In groep ergens in de buurt van het vertrekpunt een frietje eten, is natuurlijk erg gezellig! Zorg wel dat je om 19.30 uur op het vertrekpunt bent !

Zoek je vervoer, stuur dan even een mailtje via de vlakwater-mailgroep van de vereniging. Ben je hier nog niet bij aangesloten ? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zoek je nog een boot ? De club heeft enkele vlakwater boten te huur. Ben je nog geen 2 jaar lid, dan is dit zelfs gratis. Hoe dit werkt, lees je op //www.de-batavier.nl/wwwnieuw/component/content/article?id=13:algemeen-regels-boothuur&catid=12

Deelname is uiteraard gratis (vervoer regel je zelf). Het eerste drankje op de eerste avond is ook gratis, daarna rekenen we de kostprijs.

Aanmelden gaat via de emailgroep. Geef je telefoonnummer door waarop je bereikbaar bent als je (wat natuurlijk nooit voorkomt) te laat mocht komen of verdwaald raakt.

Heb je meer vragen ? Mail dan even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..