Batavieren Rodeo Training Spot 

We missen wat in Nederland! 

Een goede regering? Ja, dat ook, belangrijker voor ons wildwatervaarders echter: wildwater!!!

Hoe spijtig ook voor onze mede aardebewoners en, in incidentele gevallen, daarmee onszelf niet buitensluitend, wij wildwatervaarders varen wel bij een neerslagrijk klimaat, hoe anders krijgen we die mooie relifvolle rivierbeddingen omgetoverd tot dat waar ze voor geschapen zijn? Inderdaad, hevige regenval is koren op de molen van de rechtgeaarde wildwatervaarder.

Nu, dat hebben we gezien, de laatste dagen. De ene breekt er de vakantie voor af, bij de ander wordt de complete antieke binnenstad afgebroken. Medeleven voor de Praagse bewoners overheerst, zeker als je weet dat er onder die kolkende stroom zich een slalombaan bevindt. 

Dus daar waar we het water vaak voor ons vertier gebruiken keert het zich ook tegen ons. Dat mag voor een wildwatervaarder, gewend aan rap stijgende bergbeken, onderlopende campings en tot de nok afgevulde kloofjes, geen vreemd verschijnsel zijn.

Hoe schoon is het dan als je in de nabijheid een wildwaterbaan ontdekt waarop je als slalom- en rodeovaarder heerlijk kunt trainen. Nabij? Jazeker, beneden de grote rivieren hebben we een nieuwe trainingspot gevonden. Voor slalom- en beginnen wildwatervaren ideaal om te oefenen. Te vergelijken met de lage trappen van de vistrappen in Roermond (thans verboden).

Leuk? Zeker, als rodeovaarder kun je er redelijk oefenen. Je moet het verval vergelijken met een van de lagere vistrappen van Roermond. Goed, na 1.5 cartwheel spoel je 100% zeker door (ik al na 1 cartwheel) maar kom er maar eens om! in ons vlakke landje!

Bewijs:

Goed genoeg om uren lang te kunnen oefenen. Een aerial zul je er niet maken, voor ons is voldoende stroomsnelheid en iets dat op een golf lijkt al genoeg om onszelf te amuseren.

Waar? 

De Vistrappen bij de sluizen van Driel

We hebben stug onderhandeld (Rick Spaan heeft een stevige brief naar de provincie gestuurd) maar rijkswaterstaat was niet genteresseerd. Het varen op de vistrappen van Driel is dus verboden. En dat blijft het. 

Onze indruk: als je met een paar man in de zomerse avonduren een uurtje of twee gaat, daar kraait geen sluiswachter naar. Denk er wel aan, je loopt langs de baan, in het zicht van de sluiswachter omhoog. Ze zien je dus altijd.

PS. als slalom trainingsparcours is de baan nog beter geschikt. Circa 10 trapjes (20 keerwaters) en je kunt hem helemaal opvaren, zo ben je beter uit het zicht van de sluiswachters.

freestyle route nederland driel vistrappen

Menno