Attentie: het varen op de vistrappen is verboden, sancties zijn er niet echt (nog niet), houdt de groepen heel klein en incidenteel.

De vistrappen liggen op het sluiseiland. Aan de ene kant heb je de sluizen van Driel, aan de andere (Drielse) kant de hoogwater stuwen.

Rijdt van Arnhem of Nijmegen naar Driel over de dijk langs de Rijn (hoe je daar komt zoek je maar op, op de kaart). In Driel ga je naar de Dijk (naar het noorden) of blijf je daar. Rijd stroomafwaarts (naar het westen dus(-;). Na 200 meter gaat er verharde weg de uiterwaarden in. Aan het einde is een parkeerplaatsje net achter de dijk.

Van daar steek je de dijk over en stapt in. De sluizen zie je nu rechts liggen. Steek over achter de sluizen en vaar de uitmonding van de vistrappen aan de overkant in. Vaar door totdat je het niet meer kunt (met een slalombootje kan ik helemaal naar boven varen maar met een rodeo boot moet ik de laatste 5 trappen omdragen). De bovenste trap is het leukst, daar kan je met een klein bootje wheelen. Alle ander trappen lenen zicht voor loops, squirts, eddy-line cartwheels.

Wees lief voor de sluiswachter als hij je komt wegsturen. Je hebt geen poot om op te staan en als je stennis maakt verknal je het alleen maar voor je kano collega's die de volgende keer willen gaan varen. De laatste keer dat ik er was, was er net een excursie op het eiland, dat was een beetje jammer want de sluisbaas moest zich uiteraard bewijzen voor de gasten. Dat was dus een korte run (stand 2008).