Een verrassende aankondiging in Lentse uiterwaarden: 

Op donderdag 1 september j.l. stond de “Tafel van de Idee” in de Lentse uiterwaarden tegenover de Nijmeegse vluchthaven. Die avond op tafel: muzikanten en watersporters!

Een vrolijk muzikaal en sportief gezelschap wandelt over tafel, nadat de circa 50 leden van Kladderadatsch en verschillende dweilorkesten onder leiding van saxofonist Bo van de Graaf van het Nijmeegse ensemble iCompani donderdagavond al spelend via de fietsbrug de oversteek naar de Oosterhoutsedijk hadden gemaakt.

Een uitgelezen moment om de watersport-plannen met de nevengeul onder de aandacht te brengen, te netwerken en contacten te leggen met andere aanvullende initiatieven.

De overtocht werd al ontvangen door kanoërs, een windsurfster en een roeier, waar ook een lid van de reddingsbrigade bij aansloot.

Nadat de Nijmeegse nachtburgemeester Doro Krol haar opwachting op de tafel had gemaakt en al handenschuddend eenieder welkom heette, was er muziek en de ‘intocht’ van de watersporters verenigd in de Stichting Watersport Nijmegen i.o. Begeleid door een korte toelichting met een megafoon trokken twee kanoërs, een roeier, een watersurfster en de reddingsbrigade in een langzame tocht over de tafel. 

 

 

Om heel duidelijk te maken over welke (duurzame) watersporten het ging liep iedereen in de bijpassende uitrusting, neopreen, overlevingspak en werden kano’s en peddels, korte (roei)riemen en een surfzeil meegevoerd. Deze verschijningen trokken overduidelijk de aandacht en het gesprek.

Nog onder de indruk van de nachtburgemeester riep plots de ‘verlegen’ kanokampioen Maarten Holdrinet zich uit tot “WATER-burgemeester”, als zittend in z’n kano op een koelton voor de drank. Dat leverde hem de aandacht op van het publiek en de felicitaties van nachtburgemeester Doro Krol. Een toon is gezet…

 

Projectgroep Watersport Nijmegen

 

Tekst: Hans Platenburg

Foto’s: Henk Baron