Op maandag .. .. was ik een van de gelukkige 24 die zich had kunnen inschrijven voor de allereerste studentenkanocursus in Nijmegen. Als tweede cursusgroep konden we de eersten zien uitstappen, iedereen moest kopje-onder en op z'n kop uitstappen! Die droge kleren gingen geen overbodige luxe zijn. Aan de gezichten van mijn medercursisten te zien, had niet iedereen droge kleren meegenomen. De sport bleek deze eerste dag te bestaan uit het zoeken en slepen van een geschikte kano, ontdekken hoe moeilijk het is om rechtuit te varen, omslaan en uitstappen. Credits voor ons, al het omslaan was bewust! Hoewel maar ongeveer de helft van de ingeschrevene kwam opdagen, misschien vanwege het twijfelachtige weer, kwam dit voor ons mooi uit, want het was duidelijk dat we de lessen nodig gingen hebben!

De weken daarna was de opkomst niet altijd even denderend, maar wij gingen met grote slagen vooruit. We begonnen met rechtuit varen en boogslagen, wat al snel gecombineerd kon worden tot Barts favoriet: Snake on the Lake. Ons slagenarsenaal werd al snel uitgebreid, wat we ook direct konden testen in een slalomparcourtje. Hier zijn foto's van, maar als je die bekijkt zou je de indruk kunnen krijgen dat het de sport is zoveel mogelijk paaltjes te raken, gelukkig werden er geen tijden bijgehouden. Maar onze skills werden misschien nog wel het meest getest tijdens kanopolo, waarbij draaien, hard varen en vooral niet omslaan allemaal goed van pas kwamen.

Na 4 weken werd onze groep samengevoegd met de eerste groep, waardoor we met ongeveer 10 man 2 uur les kregen van 2 docenten. Met deze groep gingen we roeiers pesten op het kanaal, hadden we echt spannende en fanatieke polo-wedstrijden en probeerden we te surfen op golfjes.

De laatste week was de grote finale, waarin we alles uit de kast moesten trekken om een felbegeerde prijs te winnen tijdens de paddle's up!

Dit bestond uit een sprint over de vijver, om vervolgens achteruit in te parkeren onder het pologoal, so far so good. 

Hierna moesten we naar de eerste lijn varen om daar onze peddel overheen te gooien. Dit leverde enkele kleine problemen op met peddels die in het zand bleven steken, of domweg niet wilden vliegen.

alg_studenten_201105 4.jpg

Dan kwam koekhappen, en hoewel iedereen het idee had dat hij of zij stil lag bij de koek, dreven de meesten er gewoon voorbij. Alleen Roos wist de koek prachtig on the run te happen.

 

 

Nadat enkelen gingen zwemmen toen ze probeerden over een draadje heen te klimmen, lieten verschillende dames zien hoe het werkelijk moest... kont eerst!

 

 

Meest knappe prestatie was toch van Irene, die zonder om te vallen de draad voorbij kwam, om er vervolgens toch maar in te duiken.

Na deze uitdaging was het op-poortje achteruit varen een eitje. Vervolgens kwamen er twee hoepels, waar zelfs de kliko zonder veel problemen doorheen wist te komen.

Ten slotte was er alleen nog een sprint naar het pologoal, onderweg de bal oppikken en scoren! Helaas had ik een beetje pech, en was de bal tussen de boomtakken gedreven, anders had ik vast een veel betere tijd gehad! Het scheelde slechts 50 seconden tussen mij en de nummer 4.

Hoewel Bram lange tijd de ranglijst aanvoerde, wist Roos onder zijn tijd te duiken en er met de prijs vandoor te gaan: een gratis drankje in de kantine. Na nog een lekker half uur gepolo'd te hebben, met de rollende donder op de achtergrond, zijn we voor de veiligheid op tijd uitgestapt.

De verloren tijd is ingehaald met biertjes, biljart en andere gezelligheden in het lekkende clubhuis.

Al met al hebben we met z'n allen veel geleerd, lekker vermoeiende trainingen gehad en veel gezelligheid beleefd, zowel vantevoren met eten, achteraf in het clubhuis en op het water.

Bart en Jorien, dank jullie  wel!