Als ik dit schrijf verwacht ik de kleedkamers op het einde van deze week op te leveren: spic en span. Maar dat hoopte ik vorige week ook al en toen zat er van alles tegen. Beide kleedkamers zijn opnieuw geschilderd in een licht grijze tint. Dat kon niet anders: wit konden we niet betalen en zwart vonden sommige leden niet acceptabel, dus nu deze tussenoplossing.

 

De verlichting is weer in orde, schappen en haken hangen, railen voor douchegordijnen zijn geplaatst, kranen zijn geplaatst. Kortom, het begint erop te lijken.

Wat doen we deze week?

Tegelen loods: woensdag gaat Franc Schalkx de tegels rondom de kleedkamers weer op orde brengen. Daarvoor moet eerst zand worden aangevoerd.

Schoonmaak en opruimen: Jorien en Thomas hebben zich hiervoor opgegeven en worden nog versterkt door Nonja. Lex had hiermee al een goede start gemaakt.

Douchegordijnen: daarvoor heeft Nonja gezorgd, hopelijk is haar creatieve modificatie geslaagd.

Deur: de dameskleedkamer heeft welliswaar een gigantisch hoge deur, maar hopelijk zijn woensdag de scharnieren passend en hunnen we ‘m ook echt afhangen.

Bankjes: Peter heeft als ‘stille kracht’ een 7-tal bankjes gemaakt van oude hardhouten vlonderplanken. Zelf is ie er trots op, nou wij nog!

Warm water: de leidingen moeten doorgetrokken worden, geiser wordt geplaatst en aangesloten en ontluchting met dakdoorvoer geplaatst. Ook moet een oude geiser worden
schoongemaakt en afgesteld.

Hans Platenburg (024-6841793 of 06-30282071 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Nieuwsbrief 10 februari ’11

Beste Bata4'en,

De nieuwe dameskleedruimte begint nu duidelijk vorm te krijgen. De muren staan ondertussen, de deur van de herenkleedruimte is verplaatst en de oude deuren zijn dicht gebouwd.

Bert van de Venne heeft al de wanden grotendeel getegeld en heeft ook de vloer gelegd. Ook balken en platen voor het plafond zijn netjes op tijd geleverd en het dak zit er ondertussen op en is dicht. Frank Schalkx bracht de aanvullende radiator binnen.

We kunnen voortaan rustig zéér lange dames toelaten: aan de deur van de dameskleedruimte zal het niet liggen!

Ondertussen heeft Peter van der Heiden aangeboden om voor de kleedkamers aanvullend hardhouten banken te maken en tevens montageplanken voor de kleedhaken. Die kleedhaken zijn er ondertussen ook voldoende: via Marktplaats en in voldoende maten. Dus ook de herenkleedkamer wordt meteen gerenoveerd.

De komende weken worden de doucheleidingen en verwarmingsleidingen gelegd. Ook wordt de waterkering in de oude kleedkamer(s) geplaatst en de muren gestuukt. Ook gaat Bert beide kleedruimte aftegelen en komt Rien Hagemans daarna muren en plafond spuiten. Met een beetje mazzel: brandwerend en in bijpassende kleur. De bijzondere ALV betekent even een pauze en verder plannen.

Daarna gaan we de verlichting plaatsen en aansluiten, radiatoren plaatsen en aansluiten en natuurlijk de douches in de dameskleedkamer afmonteren en aansluiten.

Wie klaren deze klus nou eigenlijk?

Om te beginnen onze twee vaklieden: Ben Aartsen en Bert van de Venne. Maar daarnaast een aantal leden: Jan Bultje, Hugo van Zalm, Nonja Paulissen, Lex Janssen, Ernst Ramacher, Jan-Willem de Bruijn, Patrick Dobber, Jorn van Vliet blijken de drijvende krachten waarop we kunnen bouwen. En ook natuurlijk Paul Janssen, Sjoerd Lagé en Rien Hagemans.

 

 

 

Nonja in haar rol als “ijzervreter”….wie zegt dat het alleen mannen kunnen zijn?

Dus, als jullie deze mensen tegenkomen op de Bijzondere ALV: ze hebben wel een pilsje o.i.d. verdient!

Oh ja, ondertussen ook "werkend" maar dan aan de baromzet:

Namens de bouwcommissie,

Hans Platenburg (024-6841793 of 06-30282071 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 

Kerst 2010

Beste Bata4'en,

 

Vorige week zondag is de eerste schop voor de nieuwe kleedkamers de grond ingegaan. Perfect getimed, geen vorst geen sneeuw, dus het opsporen van de afvoerpijpen naast het clubhuis ging voorspoedig. Sjoerd, Paul en Hugo legden de PVC-afvoer bloot en groeven alvast een grove sleuf naast het clubhuis. Binnen de boel aan de kant, tegels eruit en de grond eruit. Ook hier een grove sleuf voor de afvoer en de twee doucheputjes. Perfect!

Donderdagavond bracht Staay twee pallets Ytong-blokken en de kalkzandsteen. Samen met Hugo, Patrick en Bart zijn deze netjes in het clubhuis opgeslagen. Op zaterdag de 18e moest de afvoer daadwerkelijk worden gelegd en aangesloten. Dus iets aanpassen en verdiepen van de sleuf, boren van een doorgang en stellen van afvoer en putjes. Het sneeuwde wel iets, maar dat had m.n. invloed op de snelheid waarmee de koffie verdween evenals de meegebrachte boterhammen. Met voldoende schoppen en batsen, klaarde Ben, Jan-Willem, Hugo, Jan en Hans de klus. Putjes netjes op hoogte, aanstampen van de grond en vlakken van de bodem. Voordat we het wisten, kon het plastic erop en alles verder opgeruimd. Klaar om beton te ontvangen!

En dat gaat er maandagmiddag en –avond in. De bekisting is klaar en vanaf 16.00 uur kunnen we de betonresten bij De Hamer ophalen. Die gaan de betonmolen in, bewapeningsvezel erbij en storten. In twee ritten verwachten we voldoende beton gestort te hebben voor een stevige vloer. Aan de ondergrond zal het niet liggen. Dat wordt een van de zwaardere klussen, want beton is niet bepaald licht, weet ik uit ervaring. Maar dat is Peter, Ben, Hugo, Jan, Ernst en Lex wel toevertrouwd. Daarna moet het beton enkele dagen uitharden; je kunt dus woensdagavond 22 dec. dus niet de kleedkamer in!

Vervolgens gaat Ben met hulp de profielen stellen voor wanden en deuren en kunnen we in de week na de Kerst waarschijnlijk de wanden gaan opbouwen. Opvallend dat bij alle werkzaamheden aan de nieuwe (dames)kleedkamer alleen mannen actief zijn…..Wie brengt daar verandering in?

Namens de bouwcommissie,

Hans Platenburg