Mountainbiken door het schitterende Limburgse heuvelland, je snapt wel waarom Hans daar een molen koopt.

Deze keer geen zwemmers om een verslag aan op te dringen, maar wat dan? Dan maar een fiets-typisch verschijnsel, vallen! 

Dat moet toch lukken, wie zwemt die schrijft of wie valt die schrijft, het klinkt consistent. Zaterdagochtend aan het ontbijt gooi ik het maar even op tafel, krijg geen weerwoord en de regel staat.

Helaas, hoewel we op de rivier voldoende beginners bij ons zouden hebben en voldoende trucjes weten om een verslag af te dwingen, gaat het nu niet op:

Hans P en John V, cateraars optima forma maar beiden (nog) niet geschikt voor een mountainbiketocht, gaan getweeën wel op de fiets, Hans met de dernie en John in de slipstream, maar wel richting Maastricht en terras. Dus of John nu voor of na het terras de dernie omver gereden heeft, dat zullen we nooit weten. Een verslag zit er dus niet in.

De rest gaat er gelukkig wel voor en vertrekt naar Gulpen waar de “ Bart Brentjes” route van Nederland ligt. Bij klimhal Rocca zorgt Thomas voor de ontbrekende fietsen, die moeten met de Limburse slag uit een andere reservering losgetrokken worden, want hoewel Thomas alles perfect gereserveerd heeft, is dat bij de Rocca day-to-day werkvoorbereiding nooit aangekomen. Een dik uur later kunnen we eindelijk op pad.

alg mtb_limburg_201111_6 

Lida “als ik ergens aan begin, dan maak ik het af”. Nog nooit op een mountainbike gezeten mag ze direct in bart zijn groeven rollen. Dat heeft ze geweten. Maar als er iemand het “al mot ik krupe”  heeft uitgevonden, dan is het Lida wel. 

 alg mtb_limburg_201111_13

Terence “hik”  Baf. Blaast zich op, Saskia “ gaat er overheen”  en daarna neemt hij een powernap.

 alg mtb_limburg_201111_15

Ben, de Indiaan, op iedere top geeft hij rooksignalen af.

 alg mtb_limburg_201111_18

Menno, eerste lekke band en misschien moet hij dus maar schrijven. Verder als gewoonlijk haantje de voorste, al was het soms vreemd, hij had me toch al eens ingehaald deze helling verder is het bijna zover, hij mag ook bijna dingen gaan vergeten, hij denk misschien van niet maar het gaat echt gebeuren.

alg mtb_limburg_201111_20
Joost, gopro filmer maar dan gewoon vergeten de camera voor de tweede dag op te laden, ik kan wel maar ik wil niet type. joost is al 50 geweest dus mag je soms wat vergeten, maar bij al de electro speeltjes horen volgens mij ook wat reserve baterijen, die je dan natuurlijk ook wel moet opladen, maar als je 50 ben geweest wordt dat moeilijker. misschien een soort elektronisch geheugen  op zonnecel  er bij die je meld je batterijen op te laden.
alg mtb_limburg_201111_10
Saskia, achteraan, diesel, maar komt altijd boven.
alg mtb_limburg_201111_35
Staay, molenaar, en maalder en uitvinder van de duct-ventilatie. Maalt best goed rond, komt boven.
alg mtb_limburg_201111_3
Hugo, wil wel, mag nog steeds maar een dag van huis, doet altijd minder dan hij kan maar komt lekker mee en volgende keer mag hij misschien blijven slapen...
alg mtb_limburg_201111_2
“Sokoban” Thomas, mag al blijven slapen en kan tegenwoordig al multitasken in een weekeinde, naast fietsen lost hij ook een sollicitatie opdracht op (met succes!). Wil graag veel regelen en is nog lang geen 50, over een paar jaar wildwater commissaris, of volgende week al. ??
alg mtb_limburg_201111_14
Anke, “ shit, vroeger kon ik dit gewoon”  en Bram een nieuwe aanwinst binnen ons buiten sport ploegje met steekje los, nu van de winter nog een keer mee met langlaufen maar dat zal ook wel gaan.
alg mtb_limburg_201111_5
Jorn  ook met mountainbiken weer veel te bescheiden, maalt op zijn gemak helling op en als een duvel naar benee. Helaas beklijft de mandarijnen pitten boodschap niet in zijn bolletje en zondagmorgen bewijst hij dat waar geen haar zit nit noodzakelijkerwijs iets anders kan groeien en gooit vol overtuiging het percolator filter in de Jeker. Dus een steunactie: pitten voor Jorn, dat kan geen kwaad!  (red: i.v.m. de privacy van Jorn is hij onherkenbaar in beeld gebracht d.m.v. een grote oranje vuilniszak).
alg mtb_limburg_201111_12
Jorien zit duidelijk nog in de studie jaren, wil niks missen maar die biertjes gaan wel in je benen zitten. Morgen mag je weer lekker in een bootje zitten. (red: aan deze foto ontleent dit verslag zijn legitimiteit, de Geul WW 0.04, behalve bij hoog water).
alg mtb_limburg_201111_16
Sven, duracelletje fietst alles op souplesse met twee benen in zijn neus maar na  twee lekke banden in 5 minuten op de parkeerplaats blokkeert hij volledig, dat is slecht karma, hij stopt en moet dus schrijven:

 Zo  een  weekendje  mountainbiken;  lekker op vrijdag  al richting de molen van Hans, dat was wel een wereld trip door heel  Nederland maar toch lekker veel zin.

Ik was er vrijdag nog lekker op tijd,en zoals gewoonlijk was de avond weer zeer gezellig maar om half twee was het toch echt mooi geweest want morgen moeten we aan de bak.

Na een goede nacht en weer een bata4 waardig en gezellig ontbijt was het dan toch tijd om te gaan.  En zoals gewoonlijk duurde het op halen van de gehuurde fietsen…..

Eindelijk onderweg, meteen even het kaf (Sven) van het koren (de Rest (-;) scheiden via een klein bultje.  

alg mtb_limburg_201111_1

De start bij Gulpen, alleen Sven bleef in het zadel

Boven even wachten en dan weer gezellig met de hele groep verder. Het weer was echt top om lekker te fietsen, varen was beter geweest maar ja, water in de rivieren, daar was wat mee. Ik heb me zeer goed vermaakt en aan de stemming te horen, de rest volgens mij ook wel.

alg mtb_limburg_201111_11

Bij terug komst zijn ze begonnen aan het avond eten en John was weer top.  Na het eten het toetje van hans die, hoe kon het ook anders, twee vlaaien mee had genomen bij de bakker ‘smorgens .  Moe en vol gegeten nog gezellig wat gedronken, maar iedereen was toch wat moe en  dus op tijd het bed in.

alg mtb_limburg_201111_22

Zondag ochtend tafel dekken, weer een lekker ontbijt en  zorgen dat de molen weer een beetje aan kant is en dan het ene deel  weer lekker op de mountainbiken het bos in, het andere deel naar de erft om toch  nog wat te varen.

Ik keek wel weer uit naar het fietsen. Op de startplek zonder iets te doen een lekke band, nieuwe band erin en, en je geloofd het niet , ook lek!

Dat was voor mij het teken van dit is niet mijn dag was om weer even maximaal door het bos te raggen. Dus de fiets  maar weer in de auto gedaan en de (compleet verbijsterde) rest uit gezwaaid  en richting Eindhoven gegaan. 

Vandaag dus geklopt door materiaal pech en gebrek aan vertrouwen in materiaal.  Volgende keer beter.

Groeten sven 

Voor ons zat er nikks anders op om zonder reserve batterij op pad te gaan. Een heerlijke dag met zon, zon en zon. De Vijlen route was een maatje makkelijker dan Gulpen, maar de lange afdaling door het Vijlener bos was helemaal top, maar hield veel te snel op.

 alg mtb_limburg_201111_38

alg mtb_limburg_201111_36

alg mtb_limburg_201111_27

alg mtb_limburg_201111_23


PS.gezocht: filter van een daalderop percolator, liefst met reddingslijn!

alg mtb_limburg_201111_41
Plaats delict, binnenkort in opsporing verzocht...
de vereende krachten
Tochtinformatie: Routes die we gefietst  hebben: zaterdag de Gulpen route en de bovenste helft van de Mechelen route (iets meer dan 40 km). Zondag de Vijlen route met een klein uitstapje richting Vaals (35 km). 
Fietsen gehuurd bij Rocca in Gulpen.
Advies: controleer je fiets vooraf even heel goed op alle draaiende delen. Dus schakel apparaten voor en achter, de assen en de remmen. Niet goed, dan terugbrengen voordat je begint.

thumb mtb_limburg_1s

klik op de kaart voor een te printen formaat

 

thumb mtb_limburg_2s

klik op de kaart voor een te printen formaat

de vereende krachten
de vereende krachten