Het groen rondom de kanovijver doet het prima. Dit heeft tot gevolg dat ons parcours dit jaar ongeveer een metertje of 2 smaller is geworden. Verder zijn er half juli een paar stromen over Nederland geraasd. Ook Nijmegen is toen getroffen. Ons clubhuis heeft het er gelukkig goed vanaf gebracht. Een paar bomen iets minder. De boom die in de vijver was gevallen moest nog steeds opgeruimd worden.

Genoeg reden om voor de kanotrainingen weer begonnen eens met groot onderhoud aan de slag te gaan. Met een groepje besluiten we de laatste week van de vakantie parcours en vijver op te knappen. Een mailtje naar alle slalommers levert een onverwacht grote toeloop op. Dat is fijn want vele handen maken licht werk.

Twee canadesen gaan het water op om de vijverranden te snoeien. Een groep mensen gaat aan de slag met het omhalen van de omgewaaide bomen en in het water gewaaide takken. Weer een ander groepje knapt de lijnen en poortjes van het parcours op en als we nu toch bezig zijn kunnen we ook wel meteen het gras maaien en het clubhuis opruimen.

Tegen de schemer was alles al aardig opgeknapt. Nu alleen nog de grote boom eruit. Helemaal handig ging dit niet. Hoewel de vierwieldrive klaar stond moest de capaciteit van een Volvo getest worden. Bijna moest het opgegeven worden, maar met een paar boomstammen als hevel onder het touw kwam de boom uiteindelijk op de kant.

Met het donker was de boom opgeruimd, het gras gemaaid, het parcour weer twee meter breder en een lijn langer en het clubhuis opgeruimd. Klaar voor het nieuwe trainingsseizoen.

Joyce

Die rommel moest worden opgeruimd. Het slalom parcours had wat mankementen en in de zomer waren er nog een paar plantjes die een beetje veel gegroeid waren. Genoeg te doen dus.

Samen met Paul is het plan gesmeed om de eerste clubavond een klusavond te maken. Binnen de vaste kern van de woensdagavond groepen worden de afspraken gemaakt. “Met een man of 6 moeten we toch heel veel kunnen doen in een paar uur.”

Uiteindelijk zijn er door een communicatiefoutje met Maarten meer dan 20 mensen aan de slag. Veel mensen zijn gekomen om de eerste vaardag van het seizoen eens leuk te varen maar zij worden nu meteen aan het werk gezet.

Met zoveel handen wordt er heel veel werk verzet.

Bomen en struiken worden gesnoeid,

Een omgevallen boom wordt met vereende krachten uit de vijver getakeld,

Het te hoge gras wordt gemaaid,

Kabels van het slalomparcours worden gerepareerd en bijgeplaatst,

Extra poortjes worden opgehangen,

De hele loods wordt opgeruimd en schoongeveegd,

De grote loodsdeur gaat weer fatsoenlijk open en er is zelfs nog even tijd om hamburgers te bakken.

Alle mensen die mee hebben geholpen bedankt voor jullie spontane hulp.

Bart