Vaarseizoen 2004-2005 geopend

Op zondag 12 september is op Bataafse wijze het nieuwe vaar seizoen geopend. Onder een mooi zonnetje maar met straffe wind omstandigheden heeft aantal Batavieren de traditionele kolonisatie tocht van de lage landen nog even dunnetjes overgedaan. Vanuit Duitsland, ik meen ingestapt bij Schumpfenschanzl, werd Via Rijn, Pannerdens kanaal en Nederrijn met windkracht 6 tegen, de plaats der feestelijkheden aangepeddeld. Andere Batavieren hebben zich ondertussen moegevaren achter een speedboot om ook het wildwater gevoel weer een beetje op te wekken. 

Een derde groep is wezen jagen en verzamelen, om de nodige prooi en aardvruchten op te scharrelen voor een (vlees)roosterij. Natuurlijk was er van te voren ook gerste- en druivennat gegist.

Rond een uur of vijf waren alle Batavieren verzameld aan de kom aan de Nederrijn voorbij Arnhem. Ieder kon toen met een al dan niet vegetarisch brok in de keel mijn bevlogen seizoensopeningsboodschap aanhoren. Kernachtig samengevat was deze: 

Varen!

Het Seizoen 2004-2005 is dus spectaculair begonnen. 

Ook hebben we een goed gevuld arrangement met enthousiaste mensen en relatief veel jongere deelnemers waarvan we hopen dat ze allemaal lid worden. Er zijn tamelijk vergevorderde plannen om ook in de winter op woensdagavond vaartrainingen voort te kunnen zetten. Dit laatste tot mijn grote vreugde in samenwerking met een aantal enthousiastelingen van de NKSV. Hierdoor krijgen we een mooi groepje en is zijn de kosten van de training in de hand te houden. Daarbij is het voor een Batavier altijd verstandig om met naburige stammen een stroom te delen. Voor het eerst sinds jaren hebben afgelopen woensdag weer slalompoortjes boven de vijver gehangen.

De organisatoren van de seizoensopening, Teun, Mathias en Martin, maar ook alle anderen die zich hebben ingezet voor het versleuren van trailers, doen van de afwas en plannen van de tocht wil ik hartelijk danken voor hun inzet bij dit geslaagde evenement.

Degenen die er niet waren hebben wat gemist. Namens het bestuur wens ik ook jullie ook een leuk en vooral actief vaarseizoen 2004-2005 toe.

Namens het bestuur Cees Verhoef