Sateavond juni 2010

Ijzer met een goede bijsmaak

Zo rond de langste kanoavond van het jaar verzorgt Hans Platenburg altijd de sateavond. Ook dit jaar konden wij ons weer opgeven voor het culinaire proeffestijn dat in de loop van de avond begint. Omdat ik dan nog volop met een kanotraining bezig ben had ik Hans gemaild om een paar stokjes voor mij achter te houden. Dat deed hij met alle plezier. Natuurlijk mocht ik na de training op een houtje bijten.

Rond acht uur ging het vuur in de barbecue en even een uurtje later kwamen er niet te versmaden geurvlagen over het water. Het viel Maarten op dat wij hard voeren. Ja, ja we hadden haast om snel aan te kunnen schuiven bij dat heerlijk geurende eten.

Toen Maarten tevreden was over onze inspanningen mochten we aansluiten bij de borrelende en smullende Batavieren. Er waren nog een paar stokjes voor mij bewaard, en wat borden met spiesen voor mijn trainingsgenoten. Helaas waren de stokjes niet van hout. Bijten op een houtje zat er dus niet in en tegen bijten op ijzer zijn mijn tanden niet bestand. Ook dit had Hans voorzien dus stond er nog volop keuze aan stokjes met een bijsmaak in de belevingen rund, lam en varken. Ook in onze vegetarische behoeften was voorzien met brood en wat andere knabbelvarianten. Al met al een goed verzorgt proeffestijn waarbij het weer zijn beste beentje voor zette.

Joyce