En toen was er licht!

 

Vanmiddag samen met Rob (eigenlijk heeft Rob het alleen gedaan !!) de verlichting uitgeprobeerd.

Rob heeft een 3 fase / 380V aftakking gemaakt op onze bestaande aansluiting met bovenstaande resultaat. Om uit te proberen is vast 1 lamp aangesloten. Er zitten 2 (waterdichte) schakelaars aan de zijkant van de meterkast om elke mast afzonderlijk aan te kunnen zetten.

Zoals we nu verwachten kunnen we met 2 lichtbakken toe. Maarten heeft vanavond, tijdens een test in het donker, een rondje gereden rondom de vijver en ook daar was behoorlijk licht. Het gras aan de overkant van de vijver was zichtbaar groen met deze witte verlichting.

Dit betekend indien we de lichtmasten een voor een aanschakelen dat we niets aan de huidige zekeringen (3x 25A) hoeven op te hogen.

Zaak is wel dat we de masten een voor een aan schakelen; hiervoor moet iets om de schakelaars komen zodat niet iedereen eea aan kan zetten. Gebruikte vermogen tijdens het branden van de lampen zelf wat 3A. Geschatte piek tijdens starten van 1 lamp ca 10A. Duidelijk is te horen aan de trafo wanneer de lamp "op stoom" is.

Indien we alsnog problemen ondervinden bij het branden van 2 lampen kunnen we altijd nog ophogen.

Nog te regelen voor een volgende klusdag: * bedrading in de palen vast in orde maken (moeten we een keer tijdens een woensdagavond doen ??) * gaten boren in de masten voor het draaisysteem (Hans hoe krijgen we 20 en 16mm gaten goed in die palen?) * verlichting zijkant clubhuis * kap om schakelaars

Daar we geen aan en uitgeschakel van de verlichting willen hebben (een keer kort achterelkaar schakelen kan het hele systeem, incl de lampen zelf, om zeep helpen) we de zekeringen uitgeschakeld van het 380V deel.

Zie foto's van aangepaste meterkast en aansluitingen.

Met veel dank aan Rob voor het (thuis) opbouwen van de kast voor het 380V deel, en het plaatsen

 

Joost