Petit Suisse Jaarwisseling 2001-2002

Deelnemers: Ron Does, Joost van Haaren, Ivo Stroeken & Simone, Jan, Wilma en Boukje Bertrams, Ruud Keesom en Mariska, John Smit, Saskia Hoeksema en Menno van Renswoude, Gert Jan en Emmy van Mill

Lokatie: Bungalowpark Petit Suisse in Beaufort in Luxemburg 

Het laatste weekeinde van 2001 moest het wildwater gevorderden weekeinde van de club worden. Uiteindelijk waren er 14 gegadigden waarvan 9 vaarders. Geen slechte score voor oudjaar. Even een lokatie reserveren in Luxemburg had echter wat meer voeten in aarde. Uiteindelijk toch aan twee bungalows in Beaufort kunnen komen. 

Zaterdagochtend vertrek. Het originele plan, de Irreler Wasserfalle  werd afgeblazen omdat er vrijdag slechts 58 cm aangegeven werd voor de Prum op peilschaal Echtershausen. Te weinig dus om leuk te kunnen varen. Daarvoor is 70 cm toch echt wel het minimum.

Besloten om de Clerf in Luxemburg te gaan varen, wildwater technisch twee keer niets maar een mooie omgeving en er zitten 9 stuwtjes in waar redelijk goed in gespeeld kan worden.

Afgesproken om om 11.30 uur te verzamelen in Wilwerwilz aan de Clerf. 

Tochtverslag deel 1: De Clerf van Wilwerwilz naar Kautenbach (waterstand: Gendron 60 kuub)

Tussen 19.00 en 21.00 druppelden de diverse Batavieren bolides al rammelend Beaufort binnen. De Luxemburgers hadden zoveel sneeuw op een enkele dag ook al in geen tijden meer meegemaakt  en waren toch wel redelijk verbaasd een clubje Hollanders tegen te komen met kano's erop en sneeuwkettingen eronder . De meeste gasten kwamen die dag niet of veel te laat aan.

Mooie plaatjes voor de kerst

Die avond heerlijke bami geschranst en sterke verhalen over de dag verteld.

De volgende morgen vroeg zijn Ivo en Menno naar de Irreler Wasserfalle gereden om te kijken of er  niet toch voldoende water stond. De Clerf had tenslotte wel erg veel water. Misschien hebben we mazzel. Twee uur later (rijdt niet zo snel met sneeuwkettingen) kwamen ze terug met de heugelijke mededeling "Meer dan voldoende water, dat wordt spelen vandaag op de Prum!"

De echte Batavieren stonden op ...

en gingen wandelen...

Slechts 5 die hards gingen op pad naar Irrel.

Tochtverslag deel 2: De Irreler Wasserfalle (waterstand: 100 cm)

De rest van de groep heeft een schitterende wandeltocht gemaakt door de dalen rondom Beaufort. De foto's die daarvan zijn gemaakt geven echter niet aan dat er veel aandacht voor de natuur is geweest.

Wandelteam 30 december, hoe diep kunnen we Joost in de sneeuw krijgen?

Er wordt die avond nog wat onderhandeld over het programma van maandag, ik wil graag naar de Lieser of Kleine Kyll in Duitsland maar kan geen medestanders vinden. Dat wordt dus lopen.

Maandag gaat Ivo Simone uit Maastricht ophalen, Ron en Joost gaan terug naar Nederland en Emmy en Gert Jan trekken hun eigen plan. Wij gaan een wandeling rondom de hoogvlakte van Beaufort maken. 

Tochtverslag deel 3: Wandelen rondom Beaufort

Oudejaarsavond wordt doorgebracht met oliebollen, appelbeignets, wijn, bier, champagne en vreemde spelletjes. De tocht zit nog diep in de benen want al snel na 12 uur 'snachts taaien de batavieren af naar bed.

Op nieuwjaarsdag rijden John, Ruud en Mariska terug naar Nederland. De resterende groep gaat  wandelen rondom Berdorf. Daar moet het ook erg mooi zijn. Het is nu echter wel bewolkt dus de plaatjes zijn wel minder indrukwekkend. 

Tochtverslag deel 4: Wandelen rondom Berdorf

Die avond allemaal terug naar Nederland. Een "wildwaterweekeinde" om te herhalen, sneeuw en voldoende water in een prachtige omgeving, dat tref je niet vaak aan.

Menno