Bezoek aan Kleve. 

Na de voorbereidende mailwisseling tussen Hans Platenburg en de voorzitter van Kanu-club Kleverland, Ronald Meyer, met als onderwerp: "Kanutenbesuch aus Nimwegen" vertrok op zaterdagmorgen 10 uur een kleine delegatie (Jan-Willem, Stefan, Hans en ondergetekende) naar Kleef, uitgerust met een canadees en drie vlakwaterboten. Hans had al gemaild: Duitsers lijken op Batavieren, ze varen 'culinair'. Bij aankomst werd dat al meteen duidelijk toen we ontvangen werden met Kaffee und selbstgemachten Kuchen.

 vw kleve kanuclub 2012057

 

vw kleve kanuclub 2012055

 

We bewonderden de prachtige accommodatie, gelegen aan een oud verbindingskanaal (Spoy-kanaal) en een ideale steiger om te water te gaan.

vw kleve kanuclub 2012051

 

vw kleve kanuclub 2012052

 

Diverse Mannschaften konden oefenen om in groepen van zo'n 20 man in een drakenboot te varen op het commando van de stuurman en het ritmische geluid van een trom.

Op 2 juni is er namelijk een regatta waarbij verschillende teams in drakenboten strijden om in zo'n kort mogelijke tijd een bepaalde afstand af te leggen. Stefan en Jan-Willem probeerden een drakenboot bij te houden, maar dat viel niet mee.

vw kleve kanuclub 2012054

 

vw kleve kanuclub 2012058

Vanaf de steiger uit peddelden we eerst naar links, het kanaaltje 'stroom op', totdat het te smal werd om nog te kunnen keren.  Weer terug bij de steiger werden we door Hans voorzien van een broodje met "ein W├╝rstchen vom Grill."

vw kleve kanuclub 2012053

 

Stefan, Jan-Willem en ik kanoden daarna de andere, minder interessante kant uit via het kanaal door Kleve heen tot de sluis (naar de oude Rijnarm) bij Brienen, die buiten bedrijf is. Het water was behoorlijk vervuild en de aanblik van de oevers niet om over naar huis te schrijven (wel naar de website dus!). Ondanks het culinaire festijn hebben we toch nog aardig wat gepeddeld op deze frisse lentedag, waarop de zon zich af en toe liet zien.

Het laat zich aanzien dat een delegatie van de Duitse kanoclub aanwezig zal zijn op de seizoensopening van De Batavier in september. Wie weet volgen er in de toekomst nog meer uitwisselingen.....

Simone Swinkels