Nationale Watersportdag

Locatie: Zwembad Pica Mare te Gennep

Vaarders: Nicole, Bert, Harry & Johan

Voor de Nationale Watersportdag zou er een demonstratie door kanovaarders in het zwembad van Gennep worden gegeven. Zoals we wel vaker zien vallen er nogal wat inschrijvers af als het puntje bij het activiteitje komt..... Dus een verzoek aan de Batavieren, wie kan komen helpen zodat deze activiteit toch door kan gaan?

Bert neemt 2 boten mee, Harry komt met zijn nieuwe Pyranha Rev en ik heb mijn Diesel en Nemesis mee. Onderweg even bellen met Harry.... als het goed is komen we elkaar op de A73 tegen nadat ik mijn Diesel uit het clubhuis heb gehaald. Op het moment dat ik over de A73 rij, hoor ik Harry onder het viaduct toeteren! Een betere planning kan niet! Harry gaat voorop met de een kaart in handen, belt op, vraagt of ik een TomTom heb, ja op mijn telefoon, dus ik ga maar voorop. Vervolgens bel ik Harry weer en kan daardoor even niet op het scherm kijken.... je raadt het al een ererondje over de rotonde en een grote glimlach op het gezicht van Harry. Nadat ik het gesprek afsluit, besluit TomTom er ook mee te stoppen...... :-( voordat TomTom weer opgestart is zijn we de afslag allang voorbij en Harry komt niet meer bij van het lachen........ Bellen en navigeren vanaf hetzelfde toestel, niet ideaal.......

 

Bij het zwembad lijkt het erop dat ze ons niet verwachten. Sterker nog, de meeste badgasten zijn niet eens op de hoogte van de Nationale Watersportdag en vragen zich af of ze wel de ruimte krijgen om hun wekelijkse baantjes te zwemmen.... stel je voor dat je die moet missen!

Harry maakt direct duidelijk dat wij er voor hun zijn en dat zij mogen proberen te varen. Eén van de gasten maakt duidelijk dat hij niet gek is, en dus niet gaat varen. Nou wij zijn wel gek en gaan zeker varen. Ook de duikclub is aanwezig voor een demonstratie.

Wij krijgen lekker de ruimte in het grote bad en de badmeesters vragen zwemmers om in een andere baan te gaan zwemmen zodat wij de ruimte hebben. Via de speaker wordt aangekondigd dat wij een freestyle demo gaan doen....... maar ja, de enige die echt wat freestyle kan laten zien is Harry. Ik probeer wel wat bowstalls, maar dat is het wel voor mij. Bij één van mijn eskimoteeracties wordt ik direct weer omgegooid door Harry om te kijken of ik ook na een onverwachte actie weer kan eskimoteren. Geen probleem, ik kom direct weer boven. Harry probeert een paar front loops over de punt van mijn boot (helaas geen foto’s van) en vervolgens komt Bert met de eerste 2 jongemannen die ook wel eens zo’n klein bootje willen proberen.

Eén van de duikers (van SamsDiving.com) heeft continue onderwaterfoto’s gemaakt, hierbij een aantal foto’s:

Harry bekijkt de activiteiten van de duikers

Duikers en kanovaarders gaan prima samen in een zwembad!

Na wat uitleg over het instappen, uitstappen, de voorwaartse slag en de boogslag gaan de eerste heren aan de slag. Al snel willen meer jongemannen het ook proberen. De jongste van het stel (Stan) is meegekomen met de duikclub maar wil bij ons graag alles proberen. Op het moment dat ik mijn camera zal pakken zie ik hem omslaan en duik het bad in. Als ik bij hem kom is hij al uit de boot en laat zien dat hij absoluut geen watervrees heeft.

Kun je een Perception Pirouette veranderen in een duikboot? Vraag het Harry. Hij heeft wat acties uitgeprobeerd, maar het viel niet mee.

Omgeslagen en niet meer in de boot? Geen probleem,

onderwater instappen en eskimoteren!

Voordat Harry van de duikplank gaat om een front loop te doen probeert hij heel onschuldig een aanslag op een duiker met zijn Werner peddel. Maar helaas, het dikke neopreen van de duiker voorkomt letsel en de duiker is zelfs zo vriendelijk om de peddel weer terug te geven.

Na alle boten geprobeerd te hebben wil Stan toch ook wel eens proberen te eskimoteren. Iedereen is bezig om spullen op te ruimen, maar wij krijgen de tijd om Stan lekker zijn eerste eskimorollen te laten oefenen.

 

Op de terugweg richting Nijmegen zijn we geneigd om de borden richting Nijmegen te volgen. TomTom geeft echter aan dat we beter een stukje rechtdoor kunnen rijden richting A73. Gelukkig TomTom heeft haar dienst toch weer bewezen, want als we de borden hadden gevolgd waren we in Nijmegen-Zuid aangekomen....

Het was een gezellige avond, jammer dat er vooraf niet meer promotie is geweest.

Groeten,

Johan