Recept voor 18 personen
4 kleine courgettes – gesneden in blokjes
1,5 kg champignons – gesneden in plakjes
2,5 kg venkel – gesneden in plakken van +- 1 cm
1 kg prei – in ringen gesneden
2 hele knoflook – gesneden
0,5 kg sjalot – in reepjes gesneden
1 potje gedroogde tijm 2 kg risotto rijst
1L fles Martini (mag goedkope versie zijn)
5 groentebouillon blokjes
400 gr geraspte parmezaanse kaas
500 gr geraspte emmentaler (mag ook andere geraspte kaas zijn)
2,2 kg gerookte zalm (hoeft niet gesneden te worden)
- De knoflook + prei + tijm + sjalot + wat zwarte/ rode peper samen met een goede klont boter (geen margarine) en olijfolie in ongeveer 10 minuten op medium vuur bakken totdat het zacht is
- Ondertussen in een andere pan de champignons en courgettes bakken. Als deze klaar zijn apart zetten en de venkel bakken in de pan
- De martini aan het prei mengsel toevoegen en deze laten inkoken totdat deze bijna ingekookt is
- De gebakken venkel toevoegen aan het prei mengsel
- De risotto in de pan doen en 1 minuut bakken (bij een groep zo groot al deze dit op dit moment in totaal over 2 pannen verdelen)
- Dan de bouillonblokjes toevoegen samen met wat gekookt water
- Gekookt water toevoegen totdat de rijst bijna a la dente is – en ondertussen regelmatig blijven roeren
- Vuur uitzetten / pan van het vuur
- Parmezaanse kaas + geraspte kaas + champignons + courgette + gerookte zalm toevoegen en goed doorroeren
- Tijdens het koken niet vergeten de liefde toe te voegen J
Eet smakelijk!!