De oude doorgeroeste BBQ is bij het oud ijzer gedumpt en de nieuwe Bataknoei 3.0 is klaar. Verder inbranden moet echter nog wel gebeuren. Inclusief rooster, deksel en handspit. De deksel is afneembaar en kan ook als Bataknoei (op stenen) worden gebruikt. Het rooster past er nét op.

Na enig werk stond de Bataknoei 2.0 in mijn garage en zou Peter er draagringen ed. aan lassen (die heeft een mooie grote hobbywerkplaats!). Maar dan ontkom je niet aan eigen ideeën. En als je goed kunt lassen, ontstaan er volledig nieuwe mogelijkheden, zeker in een goed geoutilleerde werkplaats met voldoende ijzer. Kortom, wat als Bataknoei 2.0 zijn werkplaats inging, kwam er als 3.0 weer uit. Scharnierend en afneembaar deksel, uitzetstang etc. werden toegevoegd.

Een RVS handspit had ie toevallig nog liggen en werd op maat en Bataproof gemaakt. Het rooster werd ook geritseld en terwijl bijgaande foto's werden genomen bedacht Peter een nieuwe modificatie: Bataknoei 3.1 staat dus straks in de loods en/of op de Alpenweek. Nu maar hopen dat de Batabouter niet komt aanzeilen met een recept van een os aan spit: daarvoor is ie echt te klein (die Bataknoei dan)!

NB. Blijkt ie plots plannen te hebben voor een varken van 15 kg. Moet ik toch meegaan naar de Alpenweek?

Ik wens jullie alvast een smakelijk voorjaar met veel Bataknoei.

Hans