Afgelopen woensdag zijn Bas, Abel en ik in het Bastion wezen kijken, in eerste instantie om met RijksWaterStaat (RWS) te sparren of onze bouwplannen in de nieuwe loods stroken met hun reguliere inspectie en onderhoudsplannen (op gezetten tijden moeten de pilaren en het plafond geinspecteerd worden op gebreken). Uiteraard hebben we de kans waargenomen om Abel wat meer te laten zien van de kantine/keuken en kleedkamers. De foto's van de kantine/kleedkamers zijn van onszelf en rest (van de loods-ruimte) van de gemeente en zijn eind december genomen. De loods is nu al nagenoeg klaar.

Qua planning hebben we nog geen nieuwe informatie ontvangen. Dus die staat voorlopig nog.

alg bastion 20230207 1

Kleedkamer 1 met recht vooruit het toilet in aanbouw, midden de ingang naar de douche-ruimte en links de rest van de kleedkamer

 

alg bastion 20230207 2

Kleedkamer 2 met links het toilet en midden de douche ruimte

 

alg bastion 20230207 3

Onze "voorruimte" waar de avondzon heerlijk binnenvalt

alg bastion 20230207 4

De kantime/keuken was miet toegankelijk omdat de gietvloer er net in lag. vlnr keuken, bestuurskamer, toiletten

alg bastion 20230207 5

Uitzicht vanuit de keuken

 

alg bastion 20230207 6

Uitzicht vanuit de ruimte voor de bar

 

alg bastion 20230207 7

Plafond, wordt nog afgewerkt met "spuitvlokken", maar de "industriele look" blijft. En dat kikkergroen ook :-)

alg bastion 20230207 8

Vanuit loods zicht op het kantine/kleedkamerblok

 

alg bastion 20230207 9

Zicht vanuit onze loodsruimte naar het oosten

 

alg bastion 20230207 11

Vanuit de ingang loods zicht richting werkplaats en lakstraat Phocas (richting W-NW)

Planning details:

De "eerste" oplevering staat nu gepland voor de eerste week van april dit jaar (zeg maar: direct na 2-e paasdag). Dan is de gehele binnenruimte gereed. De electriciteitsvoorziening (3x80 Ampère) is echter ontoereikend om de clubhuizen en loodsen echt in gebruik te nemen, wel de clubs  vanaf dat moment gaan inrichten, echter met een beperkt gebruik van de energievoorziening, dus weinig electrische apparaten tegelijk.

De "tweede" oplevering staat gepland voor mei, juni of juli. Nadat Liander de definitieve electriciteitsvoorziening aansluit (3x300 Ampère) heeft het installatiebedrijf nog 20 werkdagen nodig voor het opnieuw inregelen en aftesten van de gehele electrische voorziening van het Bastion. Liander geeft aan "ergens" Q2 2023 de electriciteit aan te gaan sluiten, tel daar dan een maand bij op en dan kom je in het beste geval uit op begin mei maar dat kan dus ook nog 3 maanden later zijn.

Na die "tweede" oplevering gaan we onze spullen verhuizen en het oude clubhuis leeg opleveren aan de gemeente, mogelijk kan er ook al eerder het een en ander verhuisd worden.

Namens de verhuiscommissie, Menno