Vandaag hebben we (vertegenwoordigers van alle verenigingen) een rondleiding gehad in het Bastion. Het was niet toegestaan foto's te nemen, hieronder foto's die ter beschikking zijn gesteld door de gemeentelijke fotograaf.

Meest waardevolle wat ik daar meekreeg: Oplevering is nu eind september 2022. Vanaf dan kunnen wij starten met inrichten.

alg bastion 202204 2

Eerste verdiping gezien van oost naar west, vanaf Phocas kant

In het Bastion zelf zijn de vloeren voor kantines en kleedkamers (1-e verdieping) gelegd en is al een deel van de wanden geplaatst (op de foto's is het minder ver dan ik gezien heb). De contouren van onze kantine, bestuurskamer/opslag en keuken waren duidelijk aanwezig. Duidelijk groter dan onze huidige ruimtes maar ook weer niet "huge". 

alg bastion 202204 9Begane grond kantines, ook weer vanuit Phocas kant gezien

 

alg bastion 202204 1

Aanleg vloerverwarming Phocas lakstraat en werkplaats.

In de overige ruimte is de vloerverwarming voor de lakstraat en de werkplaats van Phocas gelegd (het was voor mij een verrassing dat daar  vloerverwarming in kwam, maar gezien het karakter van deze ruimtes en hun plek in het "open" deel van het Bastion mogelijk logisch).

De roeibak/Jaccuzzi van Phocas heeft zijn definitieve vorm gekregen en een van de Phocassers heeft ons uitgelegd hoe zo'n roeibak moet gaan werken. Wij hebben uiteraard diverse suggesties gedaan voor alternatieve toepassingen voor energieopwekking, waterzuivering en koikarperhouderij.

alg bastion 202204 10

linker/rechter roeibak in zijn gietvorm. De roeier(s) zitten dus tussen de 2 bakken op een rail

Verder was er in het Bastion nog niet zo heel veel te zien.

Buiten wordt hard gewerkt aan de inrit en parkeerplaats, dat ziet er best royaal uit maar wordt pas heel afgetekend als de parkeerplaatsen ook verhard zijn.

alg bastion 202204 4

Alle paden zijn afgeperkt met kastanjehouten palen, die overleven wel een flink aantal jaren in de grond

Vanaf de parkeerplaats loopt er een pad naar het oosten die vlak voor de kolk eindigt in een plateau waar auto's met aanhangers kunnen steken/keren om daar boten het water in te laten. Dat stuk is vergevorderd en kun je vanaf de Waalbrug heel goed zien.

alg bastion 202204 5

Zicht op de keerplaats voor de auto's die boten in het water moeten laten. Dit deel is nu al bestraat

Naar het westen loopt er een lang pad naar beneden wat onderaan ook weer in een plateau eindigt vanwaar de roeiboten de steiger opgedragen kunnen worden. Als het water van de Spiegelwaal op zijn laagste punt staat, dan zal dit best een steile afgang worden. Midden tussen deze twee steigers (roeiers westelijk en wij met de zeilers en NRB oostelijk) komt een trap die eindigt op het surfstrandje welke, naar mijn mening, ook intensief gebruikt zal worden om met onze wildwater/polo kano's in te stappen.

That's all folks.

namens de verhuiscommissie,

Menno