Zeekano beginnersweekend, Holwerd

20 Juni was het zover: het tweede zeekano beginnersweekend 2003. Met dit jaar slechts twee cursisten (Hidde en Ella) en 3 meer ervaren zeekanors (Martin-Paul, Jolien en Andr). De bestemming was een kleine camping in Holwerd, vanwaar we naar Ameland konden varen.

Bij de voorbespreking was het al duidelijk: vroeg opstaan. Zaterdagochtend om half acht stonden we dan ook vol goede moed bij ons instappun t bij de veerboot in Holwerd. Eenmaal in de boot bleek de voetsteun van mijn boot kapot. Na enig boot-gewissel waren we om 8:30 klaar voor vertrek. De veerboot bleek hetzelfde plan te hebben. Door het lage water gaf de veerboot een enorme golf. Hidde besloot de gelegenheid te baat te nemen om een schoonheidsbehandeling met het alom geprezen wadslik te proberen. Hij ging om en kwam met zijn hoofd vol blubber weer boven...

De rest van de route naar Ameland verliep zonder problemen. Op Ameland hadden we een paar uur de tijd om poffertjes en soep te eten en de rugbywedstrijden op het strand te bekijken. Gelukkig werd het toernooi door het hoge water al snel stopgezet. De terugweg verliep met de wind in de rug heel voorspoedig. Het surfen ging de meeste goed af. Ondergetekende werd er echter behoorlijk misselijk van.

De volgende dag weer vroeg vertrokken. Dit keer zonder Jolien die op de camping haar slaaptekort ging wegwerken. De bestemming was de kikkerplaat.Die bleek echter te laag te liggen, zodat we naar een plaat zonder naam zijn doorgevaren. Onderweg bedacht Martin dat alle beginners toch tenminste n keer om moesten. Ook ik moest er dus aan geloven. Het was een mooie tocht met minder wind dan de dag ervoor. Onderweg hebben we aardig wat zeehondjes gezien.

Helaas was dat alweer het einde van het weekend. Na aankomst in Holwerd snel gedoucht en de tenten afgebroken. Het was tijd om weer naar het zuiden te rijden. Volgend jaar meer beginners?

Ella