Inn, Scuol kloof

Deze 6 km kloof is lang niet altijd interessant, hij kabbelt op WW II+ niveau lekker door met om de kilometer een stevige passage van WW III+. Bij meer water zullen een paar passages de WW IV klassificatie we halen.

Na 2 km is er een langerekt verval met onderin een schitterende speelwals. Timo verdwijnt regelmatig met boot en al.

Timo-peddel

Snel kruip ik op de kant, voor spelen heb ik het al te koud. Een camera doet veel, dus al gauw is de hele ploeg (m.u.v. Saskia die het ook al te koud heeft) aan het loopen, hangen en wheelen.

Timo-loop

eef-wheel

Na deze speelplek moet er nog circa 3 km flink doorgehakt worden voordat er zich weer echt interessante speelplekken voordoen. De laatste, vlak voor de uitstapplaats heet "against the wall".

Peter in "against the Wall"

De naam spreekt voor zicht. Het water perst zich door een smallere passage naar beneden en drukt in een rechterbocht tegen de linker rotswand. Meters daarvoor staat al een fors kussen met water. Eigenlijk is het niet zo bar moeilijk; flink tempo, puntje naar rechts, bij het kussen kun je er links flink op leunen zonder dat er wat gebeurt, het water komt daar tenslotte omhoog. Leun je er achter vanaf, dan is diep steunen of eskimoteren vereist.

50 meter verder stappen we uit. Net onder het dorpje Scuol. Even later verdwijnt het water in het stuwmeertje van pradella. De Martinastrecke, hierna, is bijna altijd droog. Pas bij de Oostenrijkse grens komt het afgeleidde water weer in de Inn.

Terug naar hoofd verhaal over de Inn kloven

Flubber