Mini Alpenweek + 2007

Een aantal batavieren hadden niet genoeg aan de onlangs gevaren alpenweek, en besloten om het nog maar eens “dunnetjes” over te doen. Dunnetjes omdat we deze keer maar (hehe) 4 dagen varen. Echter zal de oplettende lezer ook de plus in de titel opgevallen zijn. Deze plus staat niet alleen voor de waterstand (die beter was als in de originele alpenweek), maar ook omdat we versterking kregen van non-alpenweek-vaarders, onder de naam van Erik en Maarten.

Donderdagavond vertrokken Menno, Erik en ondergetekende richting Zwitserland, Hans was daar al, Wanda vertrok vrijdagochtend, en Sven en Maarten vrijdagavond naar onze camping Viamala in Thusis, ideaal gelegen vlak bij de samenkomst van Vorderrhein, Hinterrhein en Albula, De Inn is 1.5 uur over de pas en in een half uur ben je in het dal van de Landquart.

In het dal van de Vorderrhein zijn zijrivieren als Valserrhein, Glenner, Somvixer rhein en Medelser rhein te varen. In het dal van de Vorderrhein wacht ook de Averserrhein nog op een bevaring.

Helaas hebben we maar 3.5 vaardag en de eerste dag maar een auto dus pakken we de meest waterzekere en reeds bekende trajecten als Vorderrhein, Giarsun kloof, Landquart en Glenner. De volgende keer moeten we hier toch maar eens naartoe voor een week zodat er wat ruimte is om die spannende zijsloten te verkennen en te varen.

Vrijdag: de Vorderrhein

Zaterdag: de Giarsun kloof op de Inn

Zondag: de Landquart

Maandag: de Glenner