Alpenweek 2004, Imster Schlucht in Oostenrijk

De donderdag begon koud en bleef koud, de eerste blik uit de tent was best wel beangstigend, wat was dat witte spul net boven de camping op die berg. Na nog een keer door de ogen te hebben gewreven,was de conclusie de sneeuwgrens is flink gezakt de enige juiste.

In de fouragetent aangekomen bleek dat plan A om vandaag de Rosanna te varen niet reel, omdat Menno tijdens zijn ochtendritje naar de Rosanna was omgedraaid omdat de temperatuur weer omhoog ging met de aantekening dat er een min voor stond voordat het uitstappunt was bereikt. Niet de ideale omstandigheid voor een rivier die het moet hebben van smeltwater. Zo werd besloten om plan B in werking te stellen, het varen van de Imster Schlucht, dat was nog enkele kilometers stroomafwaarts van de camping, dus gunstig voor de temperatuur en water genoeg. Na ontbijt de nog wat vochtige spullen ingepakt en op weg naar de Imster Schlucht.

Aangekomen bij de rivier het normale ritueel eerst de sloot bekijken, kano's afladen, spullen aantrekken en wachten op de chauffeurs. Jammer genoeg vandaag ook weer niet in het zonnetje maar ook daar raak je aan gewend.

De eerste indrukken die de sloot gaf was dat hij breed genoeg was om met zijn allen in een lijn overdwars over de rivier te kunnen liggen, worden de bootjes steeds korter of was de rivier zo breed, het laatste was het geval. Er stond genoeg water om zonder krassen de dag te kunnen volbrengen, Kees was daar blij mee want het ducttape raakt ook is een keer op.

Het beloofde een rustig dagje te worden met vrij vlak stromend water maar bij de eerste brug zaten er al een paar flinke drempels in, lees golven, waarbij er al een vrijwilliger was om een gedeelte zwemmend af te leggen, de held. Daarna was het weer vrij vlak wel sterk stromend afgewisseld met stukken met flinke golven, die je zo moeilijk kon varen als je zelf wilde, met de aantekening dat je er net niet goed in kon surfen. Het uitzicht op de vlakke stukken was mooi, rechts een spoorlijntje en links een weggetje en uitzicht op de besneeuwde bergtoppen in de omgeving.

Na het uitstappen was mijn eindconclusie mooie maar niet erg moeilijke rivier erg geschikt voor mensen met een hekel aan een hoop stenen en een voorkeur voor en grote hoeveelheid water.

Op de terugweg naar de camping in Landeck op een terras in Landeck nog een drankje gedronken op het terras en jawel in het zonnetje. Het weer is aan het veranderen, hou dat vast.

Arne

Hoofdpagina | vrijdag | zaterdag | zondag | maandag | dinsdag | woensdag |donderdag | vrijdag