Alpenweek 2004, Berner Oberland en Landeck

Saskia, Paul en ik vertrekken vrijdagochtend om 6.05 uur uit Nijmegen, op weg naar het Berner Oberland net onder Bern, aan de Thuner See. 7.5 uur later (met nog een half uurtje file erbij, stappen we uit op de camping in Gwatt. Dit is wel het meest dichtbij zijnde Alpengebied dat we ooit hebben meegemaakt. We kunnen nog een hele middag varen!

De camping houdt, qua kanogevoel, niet over, over gereguleerd, tussen meer en dorp ingeklemd en met de de lokale trimroute vlak achter de tent langs. 

Het is echter de meest centraal gelegen camping, de meest nabijgelegen camping die wat meer kanosfeer uitademt ligt 40 km het dal van de Simme in. Op weg naar de Saane zijn we daar langs gekomen en ook daar ging ons kanohart niet sneller stromen, open plek, veel stacaravans en een spoorlijn nabij.

Camping Bettlereiche in Gwatt lijkt dus het beste van alle kwaden en heeft fantastische douches en een droogtrommel (-;). De auto's mogen helaas niet op het terrein blijven maar moeten op de parkeerplaats vooraan blijven.

Snel de tentjes opgezet waarna we samen met Dennis, die tegelijk met ons aankwam, op weg gaan naar onze eerste rivier.

Vrijdag: Simme en Kander in het Berner Oberland

Tegen half zes komen we via het meer weer aan bij de camping. Een groot deel van de club is gearriveerd en terwijl ik nog even snel een de bovenloop van de Simme  ga verkennen (WW II, geen verblokking, alleen maar golfjes, wat schuim en continu langs de weg.  Dus niet interessant voor een Alpenweek) wordt op de camping het bata-bivak opgezet. Dat is de ultieme puzzel-, samenwerking- en cordinatie-test.

Die avond proberen we de lokale restaurants uit. Lang niet slecht, alleen komen we wel het vreemde gerecht "Fleisch vgel" tegen. Ach, Zwitsers....

Zaterdag: Sense in het Berner Oberland

Zondag: Saane in het Berner Oberland

Maandag:  Ne eerst de Emme (geen water) en de Engstlige (te veel water) verkend te hebben besluiten we met de hele groep de Simme en Kander nogmaals te varen. Hetzelfde traject als vrijdag.

Dinsdag: Sanna bij Landeck in Oostenrijk

Woensdag: Trisanna bij Landeck in Oostenrijk

Donderdag: Imster Schlucht in de Inn in Oostenrijk

Vrijdag: Finster Mnster kloof in de Inn in Oostenrijk/Zwitserland

Terug op de camping hebben de achterblijvers behoorlijk veel werk verzet. Er is een mooi vuur in de barbecue ton, en het vlees en de salades liggen klaar. Na een overheerlijke barbecue en een snelle afwas haalt Cees zijn trekzak weer tevoorschijn. 

Er worden allerlei vreemde interpretaties van liederen verzonnen. Het heeft allemaal te maken met een rode kendo. (red submarine, my kendo is over the ocean, en dergelijke). Ik heb wel enige moeite om de humor ervan in te zien, het blijkt dat het gezelschap zeldzaam vals kan zingen en bovendien is de wijn op. Daarom ben ik deze avond toch maar wat vroeger naar bed gegaan.

Paul

 Hoofdpagina | vrijdag | zaterdag | zondag | maandag | dinsdag | woensdag |donderdag | vrijdag