Zoals sommigen misschien al wisten, hebben twee Batavieren meegedaan met het EK Raften. Ons R4 team Liquid Ladies bestaat uit Kristel, Pauline (halve Batavier), Monica, Nonja en Gezien.

Voor de beeldvorming: Kristel re achter, Gezien re voor, Pauline li voor, Nonja li voor bij afvaart, li achter bij sprint en h2h, en anders zit Monica li achter.

 

ww ekraften_201208_1

We begonnen met een trainingswedstrijd in Ceske Budolovice, ik kwam een dag later pas toen mijn teamgenoten een goede 8ste plek hadden veroverd in het klassement. Het was tevens het WK voor de junioren en masters, met volksliederen en al. Helaas ook 's nachts erg veel HARDE! muziek waardoor niemand die paar dagen geslapen had.

De zondag was de slalom. De sympathieke paaltjes werden vervangen door boomstammen, de Sjimmies werden opgepompt en het loodzware parcours verkend. Omdat dit voor ons een training was hebben we niet strategisch sommige poortjes overgeslagen maar alles geprobeerd te halen. Dat dit niet resulteerde in de snelste tijd mag duidelijk zijn, maar we werden geloof ik ook niet laatste. Het was in ieder geval leuk, en het lag niet aan de aanmoediging van Arne, Colette, Nonja en het NL Jeugd team. Allemaal schor.

Op maandag hebben we nog getraind en daarna via een mooi stadje (Ceske Krumlov) naar Lipno gereden. Op een Landal park was de hele organisatie, en ook veel verbaasde Nederlandse vakantiegangers die opeens achter de stuwdam heel veel rafts zagen liggen.

ww ekraften_201208_2

Dinsdag was een verplichte training voor de downriver, onder begeleiding van een gidsboot moesten we in groepjes de rivier af, had je dat niet gedaan was je bij voorbaat gediskwalificeerd voor de afvaart.

Wij dus in de boot, en wat ging dat hard! Eerst een vlak stuk, maar daarna direct een kleine wals, daarna een dikke passage, en dan uiterst rechts houden voor een enorme stuw waar je gekatapulteerd werd door een heel nauw gaatje. Super gaaf. Verder de Bloody hand passage (waar elke kayakker zijn rechter hand openhaalt, maar waar Wouter, Nico en Arne misschien nog wel een verhaaltje over gaan schrijven) en dan de Devils' Stairs die verkend moest worden. Het was dringen en de aanwijzingen konden we niet goed vertalen, wij hebben toen besloten deze over te dragen. Jammer dan, maar het doel was om levend uit deze achtbaan te komen.

Daarna weer ingestapt en de rollercoaster vervolgd. Wel een beetje spijt, maar tijdens het enorme luxueuze openingsbuffet besloten dat we het morgen nog eens zouden doen met de andere Nederlandse teams: VET, Rocks&Rivers en F'leau.

De opening was geweldig: toespraken, een optocht met alle teams, fantastisch eten, en een spetterend vuurwerk. De muziek ging gelukkig hier wel uit op een wat sportiever tijdstip.

ww ekraften_201208_3

Donderdag hadden we de sprint en de Head to Head (starten met zn tweeën en de winnaar moet tegen de volgende winnaar). Wij startten tegen F'leau, en de start ging uitstekend, alleen haalden ze ons in waardoor we waren uitgeschakeld. De Belgen gingen er uiteindelijk met zilver vandoor, super goed, want de Tsjechen hebben tot dan toe altijd alle plakken behaald. Elke avond was er een medaille ceremonie, echt geweldig. Het was echt een EK met volkslied en al. Wij hadden nogmaals de Devil's Streams bedwongen, nu ging het prima: alleen maar goed sturen en je bent er door. Maar hard, echt geweldig!

ww ekraften_201208_4

Vrijdag was alleen R6, wij hebben 's middags de slalom nog eens getraind. Monica voelde zich al een week niet goed, en Pauline heeft al een tijd een blessure, dus energie gespaard en niet nogmaals de afvaart gedaan.

Zaterdag de slalom, eerste run was waardeloos, maar dankzij het support team van ouders, vrienden, toeristen en Nonja die ons een vijfgangendiner had beloofd als we geen tikkers hadden, ging de tweede run echt goed en werden we 10e. En een top 10 klassering was onze ambitie.

Zondag de afvaart, die levert de meeste punten op. Toen bleken er veel teams niet te starten. Jammer voor hun, goed voor ons. Wij waren niet bang meer voor de Devil's Streams!

Onderweg nog wel een foutje waardoor het publiek heeft mogen genieten van een spectaculaire reddingsactie door Monica, terwijl wij midden op een steen zaten, maar toen we gefinisht waren hadden wij de 7e plek! Geweldig!

ww ekraften_201208_5

En onze vriendinnen uit België hadden het zo goed gedaan dat ze 1e zijn geworden, de Tsjechen verslagen en dat had niemand kunnen vermoeden. Hulde.

Bij deze nogmaals bedankt voor alle meelevende berichtjes, en aan Nonja omdat ze was geronseld als kok, maar met het idee dat ze gewoon mee moest doen, en dat deed ze.

Gr Gezien

Diverse filmpjes

Teaser European Rafting Championship 2012

2011 DEVILS STREAMSRAFTING short