De laatste dag de één blijft hierna nog hangen, de ander gaat door naar een ander gebied om te lopen, te fietsen of te varen en weer anderen moeten gewoon naar huis. Dus vandaag nog maar even genieten.

Het originele plan om met zijn allen van Montardit tot Gerri de la Sal te varen en zo de Pastis nog wat beter te leren kennen sneuvelt door een weeralarm. Ja, ook hier slaat de ANWB toe!

Er wordt onweer voorspeld en dan wil je niet op het water zitten waar je niet makkelijk weg van de rivier kan. De kampleiding besluit de Pastis-herbeleving te cancellen en een vrije kuur op het slalomparcours uit te schrijven. Was het eerst de bedoeling met een gezamenlijk traject af te sluiten , na deze planmatige U-turn is de cohesie in de groep geheel weg het opeens ieder voor zich. Een deel besluit lekker in het kamp te blijven, een ander deel gaat de stad in en anderen hunkeren aan de waterkant naar het ooit komende water.

Tegen enen vult de beek zich en overal verschijnen opeens groepjes batavieren met boot aan de oever. Zo wordt het toch nog gezellig en hebben we bijna de helft van de groep op het water. Peter oefent samen met Mirko, Bram en Femke worden gespot, Laura probeert de Ultrafuge van Cees, er wordt veel gesurft en af en toe gezommen. Zie ook het filmpje.

 ww noguera pallaresa 20220729 1

Elke soepel en stabiel, hele week perfect gevaren

 

ww noguera pallaresa 20220729 2

 Rob, surft als de best in zijn Inazone 230

 

ww noguera pallaresa 20220729 3

Erwin brengt Femke naar de kant, dan is zo'n grote boot toch wel weer handig

 

ww noguera pallaresa 20220729 4

 Jacques helemaal op zijn gemak, bootje verrast hem steeds minder

 

ww noguera pallaresa 20220729 5

Dan wordt het tijd voor het zijgootje naast de WK freestyle wals onderaan ligt Sanne al te wachten

Sanne, Bas en Hester zijn direct naar de speelwals bij de uitstap gereden, voor hun vandaag park en play. Wij sluiten aan.

ww noguera pallaresa 20220729 6

 De speelwals staat lager enis daardoor zeker geen allemansvrien.  In het begin vind ik mijn draai niet, de hoekjes zijn steil en mijn puntjes te lang. Het midden zuigt harder terug. Na diverse pogingen houd ik het even voor gezien. Maar ja, dan willen anderen er opeens wel in en ga ik maar als backup weer in mijn boot zitten.

ww noguera pallaresa 20220729 13

Sanne, erin gaat, eruit is andere koek, de wals laat lastig los :)

 

 Na een paar rondjes van de anderen besluit ik toch maar weer eens wat te proberen. En zowaar, het lukt weer, de andere kant van de wals is perfect en ik krijg het zelfs voor elkaar een paar (semi) cleane spins te maken. 

ww noguera pallaresa 20220729 9

 

ww noguera pallaresa 20220729 12

 

ww noguera pallaresa 20220729 8

En het midden van de wals valt toch wel mee. Of is het water weer wat verder gedaalt? Anyhow, de wals is toch wel perfect! 

 

ww noguera pallaresa 20220729 10

 Cees gaat ook lekker los, alleen zijn achterpuntje is net weer iets langer dus de spinpogingen eindigen meestal in een backloop, ook lekker

 

ww noguera pallaresa 20220729 14

Erwin gaat ook next level en doorkruist de wals meerdere keren

 

ww noguera pallaresa 20220729 15 

En? Bas gaat eindelijk helemaal los, ij spint, spint en spint. Eindelijk is zijn bootje helemaal op zijn plek

ww noguera pallaresa 20220729 11

 Moe maar helemaal voldaan verlaten we de golf. De vaarweek zit erop!

Menno

film

 

Traject: Camping Noguera Pallaresa in Sort tot achter/voor de laatste speelwals achter de WK freestyle golf.

Water: 12.1  kuub op de peilschaal Escalo, 16 kuub op peilschaal Collegats.

De peilschalen Escalo en Collegats vind je in de River App (https://www.riverapp.net/en) welke absoluut de moeite waard is voor je Apple/Android telefoon. 

De bron gegevens voor peilschaal Escalo vind je terug op de hydrografische website van Spanje: http://www.saihebro.com/saihebro/index.php?url=/datos/ficha/estacion:A252&tipoestacion=A.

De bron gegevens van peilschaal Collegats vind je terug op de hydrografische webstie van Spanje: http://www.saihebro.com/saihebro/index.php?url=/datos/ficha/estacion:A102.